Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Urfa Büyükşehir’den Çocuklar için Hacivat, Karagöz, oyunu sahnelendi.
Urfa Büyükşehir'den Çocuklar için Hacivat, Karagöz, oyunu sahnelendi.

Urfa Büyükşehir’den Çocuklar için Hacivat, Karagöz, oyunu sahnelendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çocukların keyifli vakit geçirmeleri ve eğlenirken öğrenmelerini sağlamak amacıyla Eyyübi’ye ilçesi Merkez Akabe Öğretmen Lamia Özdemir Anaokulu öğrencileri için Hacivat-Karagöz gölge oyunu sahnelendi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çocukların keyifli vakit geçirmeleri ve eğlenirken öğrenmelerini sağlamak amacıyla Eyyübi’ye ilçesi Merkez Akabe Öğretmen Lamia Özdemir Anaokulu öğrencileri için Hacivat-Karagöz gölge oyununu sahneledi.
Kültürel ve sosyal faaliyetlerini yeni normale uygun olarak sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Şehir Tiyatrosunun hazırlayıp sahnelediği Hacivat-Karagöz gölge oyunu ile çocuklar keyifli vakit geçirdi.
Yüzlerce yıllık geçmişe sahip bir sanat dalı olan gölge oyunu geleneğini yaşatmak ve geleneksel Türk tiyatrosunu gelecek nesillere aktarmak için Şanlıurfa’daki okullarda etkinlikler düzenleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibi, geçmişten günümüze uzanan, halk kültürümüzü ve toplumsal değerimizi yansıtan Hacivat-Karagöz gölge oyununu çocuklarla buluşturuyor.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Konservatuvar Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen programda, yöresel dille çocuklara ‘Tarihin Sıfır Noktası’ Göbeklitepe ile ilgili bilgiler de aktarıldı.
Şanlıurfa’nın Eyyübi’ye ilçesi Merkez Akabe Öğretmen Lamia Özdemir Anaokulu Müdürü Hasan Hanpolat, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e ve ekibine teşekkür etti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan