Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Ömer Dodanlı yazdı: Bir ihmaller zinciri, KYK depo yangını!
Ömer Dodanlı yazdı: Bir ihmaller zinciri, KYK depo yangını!

Ömer Dodanlı yazdı: Bir ihmaller zinciri, KYK depo yangını!

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde KYK'ya bağlı lojistik deposunda çıkmıştı.
İhbar üzerine olay yerine gelen 20 itfaiye aracı, 5 TOMA ile Tarım ve Orman Bakanlığına ait arazözler alevlere müdahale etti. Yangın nedeniyle Gaziantep ve Mardin'den de takviye ekipler istenmişti.
Müdür Eren’e soruyorum?
Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde KYK'ya bağlı lojistik deposunda çıkan yangın güçlükle kontrol altına alınabilmişti. Yangın kontrol altına alındı alınmasına ancak depoda 30-40 milyon civarında malzemenin olduğu da iddia edildi. 30-40 milyon malzemenin heba olduğu iddia edilen yangından sonra gözler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne çevrildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün malzemeleri dağıtmak yerine neden depoda tuttuğu ise bilinmezliğini koruyor.
Müdür kamuoyunu aydınlatmak çok mu zor?
Yaşanan olaydan sonra KYK yurtlarının bağlı olduğu Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren’in suskunluğu ise kafalarda soru işareti bıraktı.
Yangın kente herkesin yüreğini şüphesiz ağzına getirdi. Ama güç bela da olsa yangın kontrol altına alındı. Yangın kontrol altına alındı alınmasına ancak bu yangından sonra bazı şeylerin halının altına süpürülmemesi gerekiyor. Gerekiyor ki bir daha bu tür faciaları yaşamayalım.
Müfettiş geldi ama sen soruşturma açtın mı?
Depo yangını sonrasında flaş bir gelişme yaşandı. Büyük hasarın meydana geldiği yangın sonrasında Ankara'dan olayla ilgili 2 üst düzey müfettişin görevlendirildiği ve müfettişlerin olayda ihmal bulgusu üzerine soruşturma yürüttüğü öğrenildi. Tamam, Ankara’dan müfettiş geldi gelmesine ancak
Müdür neden sessiz?
Yaşanan olaydan sonra KYK yurtlarının bağlı olduğu Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren’in suskunluğu ise kafalarda soru işareti bıraktı. Müdür Eren’in faciaya ramak kalan olaydan sonra kamuoyunu aydınlatma adına bir açıklama yapmaması ise tepkilere neden oldu.
Eleştirirsen Gazeteciler Günü’nü kutlamam!
Bildiğiniz üzere 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ydü. Kentteki birçok kurum ve kuruluş gazeteciler günümüzü kutlamak adına bizleri ziyaret etti, bazıları ise çiçek gönderme nezaketinde bulundu. İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren’de Gazeteciler Günü’nü kutlamak adına kentte görev yapan basın mensuplarına çiçek göndermiş.
Ancak bir noktaya değinmek istiyorum. Müdür Eren kendisini eleştiren kişilerin gazeteciler gününü kutlamayı reddetmiş. Asla derdimiz bir çiçek olmadı olamazda bunu bizi tanıyan bilen herkes bilir. Ancak İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren açıkça burada bizlere şu mesajı vermiştir, “eleştirirsen Gazeteciler Günü’nü kutlamam.”
Neyse müdür beyin derdi eleştirenlere çiçek göndermemek olsun, bizim derdimiz ise depo yangınında heba olan 30-40 milyonluk malzeme olsun.
Ne diyordu Yunus Emre, yıllar öncesinde bize seslendiği o mısrada:
“Görelim mevlam neyler,
Neylerse güzel eyler..”

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan