Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Üre gübresi fiyatları yüzde 35 arttı: Çiftçi perişan oldu
Üre gübresi fiyatları yüzde 35 arttı: Çiftçi perişan oldu

Üre gübresi fiyatları yüzde 35 arttı: Çiftçi perişan oldu

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa’da üre gübresinin fiyatlarının ihtiyaç duyulan zamanda yüzde 30-35 civarında artması çiftçileri perişan etti. Şanlıurfa çiftçisi ihtiyaç duyulan zamanda gübre fiyatlarının bu kadar artmış olmasından dolayı ne yapacağını şaşırır duruma geldi.
Şanlıurfa’da çiftçilerin sorunları bitmek bilmezken, sorunlara bir yenisi daha eklendi.
TONU 3 BİN TL’Yİ GEÇECEK
İhtiyaç duyulan ve toprağa atılması gereken zamanda üre gübresinin fiyatı bir anda zamanda yüzde 30-35 civarında arttı.
Daha önceden tonu 2 bin 300 TL civarında satılan üre gübresi şu sıralar 2900 TL civarlarında satılıyor. Hal böyle olunca da çiftçi artan gübre fiyatlarından dolayı ekim yapamaz duruma geldi.
Öte yandan çiftçiler yakın zamanda üre gübresinin tonunun 3000 bin TL’yi geçeceğini ifade etti.
“ÇİFTÇİ YAKINDA TARLALARI BIRAKIP GİDECEK”
Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ömer Karakeçili, sorunlardan dolayı çiftçilerin tarlalarını bırakacak duruma geldiğini ifade etti. Karakeçili, “Şanlıurfa çiftçisi birçok nedenden dolayı zaten ekim yapamaz durumdayken, bir de artan üre gübre fiyatlarından dolayı perişan oldu. Kuraklık, DEDAŞ sorunu derken bu seferde üre gübresi fiyatları yüzde 30-35 civarında zamlandı. Konuştuğumuz çiftçilerimiz yakın zamanda üre gübresinin ton fiyatının 3 bin TL’yi geçeceğini söylüyor. Artan üre gübresi fiyatlarının neden artış gösterdiği ise bilinmiyor. Hal böyle olursa çiftçi yakında tarlaları bırakıp gidecek” dedi.
 
 
 
 
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan