Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Fatma Şahin Başkan Ayşe Çakmak’ı ziyaret etti
Fatma Şahin Başkan Ayşe Çakmak’ı ziyaret etti

Fatma Şahin Başkan Ayşe Çakmak’ı ziyaret etti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ı ziyaret etti.

Sabah saatlerinde ilçeye gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Siverek Kaymakamlığı ve AK Parti Siverek İlçe Başkanlığını ziyaretinin ardından esnafla bir araya geldi.
Daha sonra beraberinde Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti Siverek İlçe Başkanı Nedim Lale ile Siverek Belediyesi’ni ziyaret etti.
Başkan Ayşe Çakmak’a yeni görevinde başarılar dileyen Fatma Şahin, meclis toplantı salonunda meclis üyeleri ve birim müdürleriyle bir araya geldi.
Bugünün Siverek için önemli bir gün olduğunu söyleyen Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in ziyareti bizim için çok önemli. Kaymakamlığımız, ilçe teşkilatımız ve esnaflarımızı ziyaret ettik. Nazik ziyaretinden ötürü kendisine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Bölgenin kaderinin birbirine bağ
lı olduğunu dile getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Fatma Şahin’in ziyaretinin bu açıdan önemli olduğunu belirterek, “Bu bölgenin kaderini etkileyecek başkanların bir araya gelip birlikte çalışması bölgeye çok güzel yansımalar yapacak.” ifadelerini kullandı.
Ayşe Çakmak’ın belediye başkanı olarak göreve başlamasının önemine değinen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bizlere çok önemli bir şeyi hatırlattı, komşu komşunun külüne muhtaçtır derler. Biz komşu olarak desteğe geldik ve sizlere bu güzel ev sahipliğinizden dolayı çok teşekkür ederim, sizlerle birlikte olduğum içinde çok mutlu oldum.” dedi.
Başarılı bir belediye başkanının bazı konulara hükmetmesi gerektiğini ifaden eden Şahin, şunları kaydetti: “Birincisi insanı yönetmek. Ayşe başkanımıza bütçeyi sorduğumda bütçenin büyük kısmının personel gideri olduğunu fark ettik. Sayıştay raporuna göre personel giderinizin %30’u aşmaması gerekiyor. Biz mümkün olduğu kadar % 25’lerde kalıyoruz ki yatırım yapalım.
Toplam bütçenin hepsini personel ücretine yatırdığınız zaman nasıl yatırım yapacaksınız. Bu durumda başkanımız Siverek’in ihtiyaçlarını nasıl giderecek? o yüzden bu konuda meclisin başkanımıza yardımcı olması gerekiyor. Para yönetimi o kadar önemli ki açık şeffaf olunması gerekiyor. Bu konuyla alakalı bütün arkadaşlarımızla çok çalıştık çünkü bunu sağlayamazsanız geriye pek bir şey kalmıyor. Bu yüzden kaynağınızı arttırmak durumundasınız. Para yönetimi çok önemli ve gelir ile giderinizi dengelemeniz gerekiyor. Giderlerin azaltılması gerekiyor, bu yüzden mali disiplin olmalı ki önümüzü görelim. Gaziantep’teki tecrübeleri ve uygulamaları Siverek ile de paylaşmak istiyoruz. Kent estetiği birimini yeni kurduk, şehirlerimize küçük dokunuşlarla güzelleştiriyoruz. O yüzden ışıklandırma, peyzaj gibi konularda görüntü kirliliğini önleme noktasındaki bütün tedbirleri alıyoruz. Bölgede çok fazla gencimiz var, gençlerimizi odaklamamız lazım. Gençlerimize vizyon kazandırmamız lazım, onları gelecek mesleklere hazırlamamız lazım. Beraber ne yapılması gerekiyorsa hem Zeynel başkanımın hem Ayşe kardeşimin emrindeyim ekip olarak. Beraber güçlerimizi birleştirdiğimiz zaman bu iş o kadar zor değilmiş. Her şeyi Ankara’dan beklemeye gerek yok, biz koordine olduğumuz zaman güzel işler çıkaracağız. Bunu birlikte başaracağız. Sefer bizden zafer Allah’tandır.”
Ayşe Çakmak’ın belediye başkanlığı koltuğuna oturmasının bölge açısından önemli olduğunu ifade eden Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, şunları söyledi: “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in bunca yoğunluğu arasında Siverek’e gelmesi bizler için bir mutluluk kaynağıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bahsettiğiniz gözündeki o ışık onun heyecanı hepimizi mutlu etti. Kadın bir idarecinin gelmesi onun için çok önemli ve çok önem verdiği bir konu ama aynı zamanda gerçek AK Parti belediyeciliğinin bundan sonra hele hele bir kadın eliyle Siverek gibi bir coğrafyada gerçekleşecek olmasının heyecanını da eminim o da bizim gibi taşıyordur. Uzun yıllardır siyasette olmamızdan ötürü öğrendiğimiz bazı hususlar var. Yapılan fiziki hizmetler bir süre sonra unutuluyor ancak bazı hizmetler vardır ki buna devrim denir onlar ebediyen unutulmaz ve önemli olan da o tip imzalara vesile olmak ve eserler bırakabilmektir. Belki de Siverek’te 50 yıl gerçekleşmesi muhtemelen olan kadın bir idarecinin başa gelmesi çok önemliydi. Bunu hep birlikte başardık, özellikle meclis üyesi arkadaşlarımın büyük desteğiyle başardık. Firesiz bir şekilde 24 meclis üyemizin tamamının oyu gibi güzel bir neticeyle Ayşe başkanımın Siverek belediye başkanlığı koltuğuna oturtulması benim ve bütün Siverek halkı için hatta bütün bölge için devrim niteliğinde bir adımdı. Buna imza atmış olmak yapılan bütün hizmetlerden çok daha önemlidir. Milletvekili olarak bizler sadece aracıyız, esas icra makamı değiliz. Belediye başkanlarımız ve bakanlarımız orada daha yetkindir. Bizler sadece ricacıyız ve onlar da bizlere yardımcı olmaya çalışıyor. Aslında bu dönem arkadaşlarımızla beraber AK Parti’nin Siverek’te gerçekleştirdiği tarihe geçecek adım olduğu için ben ayrıca memnuniyet duyuyorum. Biz bugüne kadar görevimizi ihlas ve gayretle icra etmeye çalıştık. Bunu yaparken de kimseyi şahit tutma gayreti içinde olmamaya çalıştık. Bizim insanımız kadirşinastır, yapılan hizmetleri unutmaz. Onun için sizin bugün burada hizmet adına bize sağlayacağınız en ufak bir katkı bile halk nezdinde unutulmayacaktır. Özellikle Siverek halkı çok kadirşinastır. Verdiğiniz sözlerin ardından gelecek hizmetleri halkımızla beraber paylaşacağız. Bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Size ve ekibinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”
Bir süre daha makam odasında Başkan Ayşe Çakmak ve beraberindekilerle sohbet eden Şahin, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan