Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Ömer Dodanlı yazdı: Bir Elif daha kaybetmemek için hız magandalarına çözüm!
Ömer Dodanlı yazdı: Bir Elif daha kaybetmemek için hız magandalarına çözüm!

Ömer Dodanlı yazdı: Bir Elif daha kaybetmemek için hız magandalarına çözüm!

Çocuğun doğacak, sevineceksin, seveceksin, gözünden sakınacaksın, tırnağına taş değse yüreğin yanacak, saçlarına dokunduğunda ömrün uzayacak, sarıldığında bırakmak istemeyeceksin, ağladığında ağlayacaksın, güldüğünde güleceksin. Her ana baba bilir evladın nasıl bir şey olduğunu anlatmaya lügat yetmez.
Sonra gelecek bir şehir hız magandası çocuğuna çarpacak ve onu senden alacak hem de şehir içinde kilometrelerce hızla yarış yaparcasına!
Şanlıurfa’daki sorunları elbette saymakla bitiremeyiz. Ancak en temel asıl problem ise eminim kasaptan ehliyet alırcasına hareket eden, en ufak sokakta bile gazı kökleyen şehir hız magandalarıdır.
Sevgili Şanlıurfalı kardeşlerimi, bu hız magandalarına şehrin en ücra sokağında bile rastlamak mümkün. Bugün çok uzağa gitmeyelim, inin Bahçelievler Mahallesi’ne her sokaktan son hızla onlarca insana aldırmadan geçen araçları görebilirsiniz.
Ve üstelik çoğu zaman bu şehir magandaları kendilerine zarar vermekle kalmıyor canlarımızı bile bizden almaya kalkıyor.
Daha dün Karaköprü ilçesinde elimize ulaşan görüntülerde açıkça görülüyor ki iki şehir magandasının yarış yaparcasına geçtiği yolda araçlardan birisi 18 yaşındaki Elif Bereket’e çarptı. Elif kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Elif’in ölümüne sebep olan şahıs ise hala yakalanmadı.
Peki, soruyorum size yakalansa Elif geri gelecek mi?
Hapse girince Elif gelecek mi?
Ceza alınca ailenin acısı geçecek mi?
Hepinizin hayır dediğini duyar gibiyim.
Nasrettin Hoca’nın kulaklarımıza küpe olan cümlelerini unuttunuz galiba! Testiyi kırmadan önce önlem alınmalı!
Şanlıurfa’da yaya geçidinde yayaların üstüne süreni mi dersiniz, en dar sokakta son sürat hızla geleni mi dersiniz, alt geçit ve üst geçit yetersizliği mi dersiniz, yayaya saygı namına bir tane sürücü olmaması mı dersiniz, ne ararsanız bu şehrin trafiğinde var?
Şimdi şehri yönetenlere ve ilgililere Elif’in ailesi adına soru soruyorum?
EDS ve MOBESE sistemleri kurulmuyor? Yerleştirin kameraları bakalım hangi hız magandası kanundan ve cezadan kaçabilecek?
Ama siz sorunlara günübirlik çözümler üretip, sorunları halının altına süpürmeye devam ettikçe daha çok canımız yanar, daha çok Elif’imizi bizden kopartır bu hız magandaları!
Bir Elif daha kaybetmemek için hız magandalarına çözüm bulun!
 
 
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan