Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Demokrat Partili Karakeçili: Amacınız çiftçiyi bitirmek mi?
Demokrat Partili Karakeçili: Amacınız çiftçiyi bitirmek mi?

Demokrat Partili Karakeçili: Amacınız çiftçiyi bitirmek mi?

(RHA AJANS/RHA) – Demokrat Parti GİK üyesi Ömer Karakeçili, “DSİ uyguladığı fahiş sulama fiyatlarıyla adeta kent tarımına darbe vurmak istemiştir. DSİ’ye soruyorum, amacınız çiftçiyi bitirmek mi?” dedi.
Şanlıurfa’da çiftçilik yapan vatandaşların derdi saymakla bitmiyor. Bir yandan DEDAŞ’ın bloke sorunu, bir yandan yağışların azlığı derken şimdi de Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından belirlenen fahiş sulama fiyatları çiftçinin belini büktü.
PAMUK, MISIR VE SEBZE İÇİN 390 LİRA İSTENİYOR!
Devlet Su İşleri (DSİ) Şanlıurfa’da dönüm başına sulama fiyatlarını açıkladı. Açıklanan fiyatlara göre, pamuk için dönüm başına 390 lira para istenirken, mısır ve sebze için de aynı fiyat talep edildi.
KARAKEÇİLİ’DEN TEPKİ!
Devlet Su İşleri’nin (DSİ) dönüm başına belirlediği sulama fiyatlarına bir tepki de Demokrat Parti GİK üyesi Ömer Karakeçili’den geldi. Demokrat Parti GİK üyesi Ömer Karakeçili, belirlenen fahiş fiyatların kent tarımına darbe niteliğinde olduğunu ifade etti.
“ZATEN ZOR GÜNLER ÇİFTÇİYE UYGULANAN BU FİYATLAR ÇİFTÇİNİN BELİNİ İYİCE BÜKECEK, ÇİFTÇİ ADETA EKİM YAPAMAZ HALE GELECEKTİR”
Demokrat Parti GİK üyesi Ömer Karakeçili, belirlenen fiyatların çiftçiyi ekim yapılacak duruma getirdiğine dikkat çekerek, “Bildiğiniz üzere son zamanlarda kent çiftçisi zor günler geçirmektedir. Mazotun pahalılığı mı dersiniz, yağışların azlığı mı dersiniz, gübre fiyatlarının fazlalığı mı dersiniz, DEDAŞ sorunu derken şimdi de DSİ sorunu çıktı. Devlet Su İşleri Şanlıurfa’da dönüm başına sulama fiyatlarını açıkladı. Açıklanan fiyatlara göre, pamuk için dönüm başına 390 lira para istenirken, mısır ve sebze için de aynı fiyat talep edildi. Zaten zor günler çiftçiye uygulanan bu fiyatlar çiftçinin belini iyice bükecek, çiftçi adeta ekim yapamaz hale gelecektir. GAP’ın nimetlerinden yararlanamayan Şanlıurfa çiftçisine bu yapılan reva mı?  DSİ uyguladığı fahiş sulama fiyatlarıyla adeta kent tarımına darbe vurmak istemiştir. DSİ’ye soruyorum, amacınız çiftçiyi bitirmek mi?” dedi.
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan