Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Yalçınkaya’dan Vali’ye: Gel seni eve gönderelim, sen git helvanı ye
Yalçınkaya’dan Vali’ye: Gel seni eve gönderelim, sen git helvanı ye

Yalçınkaya’dan Vali’ye: Gel seni eve gönderelim, sen git helvanı ye

(RHA AJANS/RHA) – Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, bir mekânda yatığı konuşmada Barış Pınarı Harekatı sırasında Vali’ye, “Dedim gel seni eve gönderelim, sen git helvanı ye, bizim burada savaştan kaçma şansımız yok” dediğini açıkladı.
9 Ekim 2019 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Millî Ordusu grupları tarafından Suriye'nin kuzeyine terör unsurlarını temizlemek ve sınır güvenliğini sağlamak için Barış Pınarı Harekatı’nı düzenlemişti.
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu grupları tarafından düzenlenen Barış Pınarı Harekâtı ile sınır güvenliği sağlanmış ve sınırdaki terör unsurları temizlenmişti.
Yapılan Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın bir videosu gündeme bomba gibi düştü.
Yalçınkaya bir mekânda yaptığı konuşmada Vali’nin kendilerine Akçakale’yi boşaltın önerisine karşın, “. Dedim gel seni eve gönderelim, sen git helvanı ye, bizim burada savaştan kaçma şansımız yok” dediğini açıkladı.
“DEDİM GEL SENİ EVE GÖNDERELİM, SEN GİT HELVANI YE”
Yalçınkaya, bir mekânda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Cuma günü saat 2’de Vali belediyeye geldi. Sizler yoktunuz. Ankara sıkıştırıyor Vali’yi diyor ki, bombalar yağıyor Akçakale’nin üzerine, Akçakale’yi boşaltın. Vali geldi, dedi sayın başkanım Akçakale’yi boşaltın. Dedim Sayın Valim sen benim dostumsun. Dedim dedem Mardin’den kefeniyle gelse burayı boşaltmıyoruz. Niye dedi? Edim gel sana tercüme edeyim. Şimdi bir metin yazdık, Akçakale Belediye Başkanlığı’ndan duyurulur. Mal ve can güvenliği olmadığından, bombalar yağdığından, şehitler olduğundan Akçakale’yi boşaltıyoruz. Ben bindim arabaya, arkamda 856 tane televizyon var arkadaşlar. 856 tane televizyon dünyaya anında canlı yayın veriyor. Akçakale Belediye Başkanı, belediyesini ve beldesini boşalttı. Muhtarlar ve köylüler arkamda Urfa’ya doğru düşünün bir tarihe geçeceğiz. Rezil olacağız, rezil. Dedi ne olacak, dedim ben sana söyleyeyim. Zile bastım, kapıcı geldi. Kapıcıya dedim git Vali’nin şerefine mehter marşlarını koy. Mehter marşları çalmaya başladı, baktım adam gülmeye başladı. Dedim gel seni eve gönderelim, sen git helvanı ye, bizim burada savaştan kaçma şansımız yok. Yarın tarihte okuyacaklar. Araplar öğle vakti şehirlerini terk ettiler, ilçe belediye başkanı anonsunu yaptı, arkasından herkes kaçtı gitti. Onu dedirtmeyiz. Burada mücadelemize devam edeceğiz.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları için mama üretimine başladı

Sokak Hayvanlarının mama ihtiyaçlarını karşılayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi artık kendi mamasını kendisi üretecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan