Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Viranşehir’de mantar hasadı başladı
Viranşehir'de mantar hasadı başladı

Viranşehir’de mantar hasadı başladı

GAP İdaresi Başkanlığı ve Viranşehir Ziraat Odası Başkanlığı’nca desteklenen Viranşehir Kaymakamlığı Proje Ofisi ve Viranşehir Tarım Lisesi tarafından uygulanan Kültür ve İstiridye Mantarı Projesinin ilk hasadı yapıldı.
GAP İdaresi Başkanlığı ve Viranşehir Ziraat Odası Başkanlığı’nca desteklenen Viranşehir Kaymakamlığı Proje Ofisi ve Viranşehir Tarım Lisesi tarafından uygulanan Kültür ve İstiridye Mantarı Projesinin ilk hasadı yapıldı.
Viranşehir Tarım Lisesinde gerçekleştirilen mantar hasadına İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, İlçe Belediye Başkanı Salih Ekinci, Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yağan, Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, İŞKUR İlçe Müdürü Bilgin Öztunç, Proje Ofisi Koordinatörü Fethi Üncal, Tarım Lisesi Müdürü Nedim Özkan, okul idaresi ve öğretmenler katıldı.
Mantar atölyesinde incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, kültür mantarının ilk hasadı yaptı. Mantar yetiştiriciliğinin ilçede yaygınlaştırılması amacıyla örnek bir proje uygulandığını dile getiren Kaymakam Dereci: “ GAP İdaresi Başkanlığı ve Ziraat Odası Başkanlığı tarafından desteklenen proje ile 3 adet atölye kurduk. Atölyeler hem kültür hem de istiridye mantarı yetiştiriciliğine uygun hazırlandı. Şuan 2 atölyemizde kültür mantarı yetiştiriciliği başarı ile gerçekleştirildi. Desteklerinden ötürü GAP İdaresi Başkanlığı yetkililerine ve Ziraat Odası Başkanlığımıza, gayretlerinden ötürü de okul yönetimimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Mantar hasadının ardından okul içerisinde incelemelerde bulunan Kaymakam Ömer Dereci, ardından Uluslararası Göç Örgütü tarafından desteklenen seraları gezdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan