Anasayfa / TÜM HABERLER / TEKNOLOJİ / Cep telefonu tamircileri Dikkat! Zorunlu Oldu
Cep telefonu tamircileri Dikkat! Zorunlu Oldu

Cep telefonu tamircileri Dikkat! Zorunlu Oldu

İkinci el cep telefonlarının satışa hazırlanması öncesinde tamir ve bakımını yapan iş yerlerindeki çalışanların, Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması zorunlu hale getirildi.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), kullanılmış cep telefonlarının sertifikalandırılması, yenilenmesi ve satışa sunulmasına standart getirmesinin ardından, Mesleki Yeterlilik Kurumu da (MYK) ikinci el cep telefonlarının tamir ve bakımıyla ilgili düzenlemeye gitti.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda mesleklere standart, çalışanlara da mesleki yeterlilik kazandırmayı sürdüren MYK, ikinci el cep telefonlarının satışa hazırlanması öncesinde tamir ve bakımını yapan iş yerlerindeki çalışanların, Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmasını zorunlu hale getirdi.
EN AZ 7 TEKNİK ELEMAN BULUNACAK
Düzenlemeye göre, iş yerinde elektronik/haberleşme dalında diploması bulunan veya ustalık belgesine sahip ya da cep telefonlarının tamir, bakım ve onarımları alanında MYK'den Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip tam zamanlı, bordrolu, başka iş yerlerinde çalışmayan en az 7 teknik eleman bulunacak.
Söz konusu iş yerlerinde çalışan ve standartta belirtilen diğer belge ve diplomalara sahip olmayan kişilerin, "Cep Telefonu Tamir Bakım ve Onarımcısı" alanında Mesleki Yeterlilik Belgesi alması gerekecek.

Advert

İlginizi Çekebilir

Dynabook gelişmiş güvenlik sistemleri ile BT ekiplerine kolaylık sağlıyor

Siber güvenlik, son dönemde siber saldırılarda yaşanan artış nedeniyle BT ekiplerinin birincil önceliği haline geldi. Siber güvenlik, yalnızca gizli kalması gereken veriler için değil, aynı zamanda GDPR, KVKK ve diğer düzenlemeler için d

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan