Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Komşu Antep’te 2 tane var! Urfa’da esamesi okunmuyor
Komşu Antep’te 2 tane var! Urfa’da esamesi okunmuyor

Komşu Antep’te 2 tane var! Urfa’da esamesi okunmuyor

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’da yıllardır kurulacağı söylenen ama sadece sözde kalan vakıf üniversitesi Gaziantep’te iki tane varken, Şanlıurfa’da ise bulunmuyor. Vakıf üniversitelerinde okumak isteyen Şanlıurfalı gençler ya Gaziantep’in ya İstanbul’un bazen de Kıbrıs’ın yolunu tutmak zorunda kalıyor.
Şanlıurfa Gaziantep’in her anlamda gerisinde kalmışlığı yaşarken, konu eğitime gelince Şanlıurfa’nın komşusundan kaldığını görebilmek mümkün oluyor.
KOMŞUDA 2 TANE VAR
Türkiye’de bulunan vakıf üniversitelerinin sayısı açıklandı. Türkiye’de bulunan vakıf üniversite sayısı 70 olarak açıklandı. Bu üniversitelerin 43’ü İstanbul’da bulunurken, bu sayının içinde Gaziantep’te yer aldı. Komşu Gaziantep’te Sanko Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi olmak üzere 2 adet vakıf üniversitesi bulunuyor.
URFALILAR BAŞKA İLLERİN YOLUNU TUTUYOR
Türkiye’nin en büyük sekizinci kenti olan ve barındırdığı genç nüfusu ile ülkede adından söz ettiren Şanlıurfa’da 1 tane bile vakıf üniversitesi yok. Vakıf üniversitelerinde okumak isteyen Şanlıurfalı gençler ya Gaziantep’in ya İstanbul’un bazen de Kıbrıs’ın yolunu tutmak zorunda kalıyor.
NEDEN TEŞVİK YOK?
Öte yandan kentin siyasilerinin ve STK’larının vakıf üniversite kurulması için neden adım atmadıkları ve üniversite açılması için neden teşvik girişimlerinde bulunmadığı ise merak konusu oldu.
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan