Anasayfa / TÜM HABERLER / KÜLTÜR-SANAT / Şanlıurfa’da 11 Nisan Etkinlikleri Dolu Dolu Geçecek
Şanlıurfa'da 11 Nisan Etkinlikleri Dolu Dolu Geçecek

Şanlıurfa’da 11 Nisan Etkinlikleri Dolu Dolu Geçecek

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü dolayısıyla içerisinde Ankara ve İstanbul ayaklarının da olduğu birbirinden önemli etkinlikleri hayata geçiriyor. Ankara ile başlayacak olan etkinlikler Şanlıurfa’da zirveye çıkacak.

“ 11 NİSAN URFA’NIN KURTULUŞ GÜNLERİ” ETKİNLİKLERİ DOLU DOLU GEÇECEK
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü dolayısıyla içerisinde Ankara ve İstanbul ayaklarının da olduğu birbirinden önemli etkinlikleri hayata geçiriyor. Ankara ile başlayacak olan etkinlikler Şanlıurfa’da zirveye çıkacak.
Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü dolayısıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Urfa Kurtuluş Günleri” etkinlikleri 5 Nisan’da Ankara’da Anafartalar Çarşısı’nın hemen yanında başlıyor.
11 Nisan etkinliklerinin ikinci ayağı olan İstanbul’da ise 7 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’te Kadıköy İskele Meydanında “İstanbul Buluşması” gerçekleştirilecek. Bu buluşma bir yönden 11 Nisan Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluş günü etkinlikleri amacıyla düzenlenirken diğer yönüyle ise Şanlıurfa’ya özgü UNESCO’ya aday müzik ve mutfak kültürünün de tanıtılması amaçlanıyor.
Kurtuluş etkinliklerinin Şanlıurfa ayağında ise tamamen tarih kokan, bizleri o günlere götürecek bir etkinlik zinciri bizleri bekliyor olacak. Bu kapsamda 1 Nisan ile 7 Nisan arasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Konservatuvar Şube Müdürlüğüne bağlı ‘Urfa Ahengi Müzik Topluluğu’ ilçelerden başlattığı müzik dolu yolculuğunu Şanlıurfa Merkezde noktalayacak.
9 Nisan’a gelindiğinde ise Şanlıurfa’nın eşsiz mekânlarından biri olan Balıklıgöl içerisinde bulunan Dergâh Camii’de Hatm-i Şerif programı düzenlenecek. Saatler 17.00’yi gösterdiğinde ise Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda 11 Nisan kahramanlarının fotoğraf sergisi gösterime sunulacak. 18.00’da kum sanatı gösterisi 18.30’da ise Kurtuluş Müzikali yankılanacak konferans salonunda.
Urfa Kurtuluş Günleri dolayısıyla organize edilen etkinliklerde 10 Nisan Cumartesi saat 13.00’te Akçakale yolu üzerinde bulunan eski havaalanında Jandarma Mehteran Gösterisi ile izleyenleri kurtuluş günlerine götürecek. Saatler 14’e geldiğinde ise SOLOTÜRK Ve JÖAK Üzüm Salkımı Gösterisi ile tüyleri diken diken edecek bir gösteriyi Şanlıurfalılarla buluşturacak. 10 Nisan Cumartesi 20.30’da Şanlıurfa Kalesi Balıklıgöl Cephesi Mapping ışık ve lazer gösterisi ile aydınlanacak.
11 Nisan 2021 Pazar yani Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü, sabah saat 09.00’da Viranşehir yolu üzerinden başlayacak olan Kurtuluş Koşusu ile başlayacak. Saat 10.00’da ise Kortej Yürüyüşü gerçekleştirilecek. JÖAK Üzüm Salkımı Gösterisi saat 11’de Rabia meydanında sergilenecek. 11 Nisan akşamı saat 20.30’u gösterdiğinde ise tarihin başlangıç noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe’de ‘Senfonik Urfa Türküleri’ yankılanacak.

Advert

İlginizi Çekebilir

Yaşar ve Beyaz ailesinin mutlu günü

Şanlıurfa Kasr-ı Saadet düğün salonunda iş adamı Abdurahman Yaşar'ın oğlu Yusuf Yaşar Ak parti Eyyübiye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan