Anasayfa / TÜM HABERLER / ÖZEL HABER / Bu mezra size ne yaptı DEDAŞ! 8 yıldır elektriksizler!
Bu mezra size ne yaptı DEDAŞ! 8 yıldır elektriksizler!

Bu mezra size ne yaptı DEDAŞ! 8 yıldır elektriksizler!

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı kırsal Bilgen Mahallesi Bitkili mezrasının 8 yıldır elektriksiz olduğu iddia edildi.
Şanlıurfa’da DEDAŞ çilesi bitmek bilmiyor. Plansız kesintiler, gece elektriği olmayan evler, kışın elektriksiz kalan hastalar derken bu seferde 8 yıldır elektriği olmayan mezra çıktı ortaya.
ELEKTRİĞİ UNUTTULAR!
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı kırsal Bilgen Mahallesi Bitkili mezrasındaki vatandaşlar, iddiaya göre 8 yıldır elektriksiz hayatlarını devam ettirmek zorunda kalıyor. Yaklaşık 8 yıl önce yararlandıkları özel bir trafodaki elektriğin kaçak kullanım nedeniyle Dicle EDAŞ (DEDAŞ) tarafından kesilmesi üzerine karanlığa gömülen mezraya şirket tarafından bir daha enerji verilmedi. Yıllar içinde mezraya elektrik götüren yüksek gerilim hatları da koptu. Devrilen direkler ise toprağa gömüldü. Hal böyle olunca mezra sakinleri elektriğin ne olduğunu da unuttu.
 
YEMEKLER FENERLE YENİYOR, DERSLER MUM IŞIĞINDA YAPILIYOR
Mezra sakinleri Dicle Elektrik (DEDAŞ) tarafından kesilen elektriğin mezraya verilmesi için defalarca başvuru yapsa da bir sonuç elde edemedi. Gece saatlerinde zifiri karanlığa gömülen ve terk edilmiş bir kasabayı andıran mezrada yemekler fenerle yenirken, öğrenciler de derslerini mum ışığında yapmak zorunda kalıyor. Mezrada ise çamaşırlar eski devirden kalma adetler gibi kuyudan çekilen sularla leğenlerde yıkanıyor.
 
“DEDAŞ BİZİ 8 YILDIR CEZALANDIRDI”
Yıllardır elektrik enerjisi için yetkililere başvuruda bulunduklarını fakat olumlu bir netice alamadıklarını öne süren mezra sakinleri, “DEDAŞ bizi 8 yıldır cezalandırdı. Suyun geldiği günden beri elektriğimiz kesildi. Şu an elektriksiz bir şekilde yaşıyoruz" dedi.
 
AK PARTİ İL BAŞKANI KIRIKÇI “BOYNUMUN BORCU” DEMİŞTİ
Öte yandan bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, kentteki DEDAŞ sorunu için, “Siyaset; sorumlu olduğu kitlenin sorunlarını çözmekle mükelleftir. Dedaş sorununu çözmek boynumuzun borcudur. Ankara’dayız…” açıklamasını yapmıştı. Mezrada yaşanan bu elektrik sorununa Kırıkçı’nın nasıl bir cevap vereceği ise merak konusu oldu.
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Sakal Star Türkiye şampiyonu Kaya: Şanlıurfa’yı Avrupa’da temsil edeceğim

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Sakal Star Türkiye Şampiyonu Şanlıurfalı Yusuf Kaya, “Şu anda Avrupa’da bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan