Anasayfa / TÜM HABERLER / ÖZEL HABER / Urfa’da sokağa çıkma kısıtlaması, 23 Nisan ve çocuklar!
Urfa’da sokağa çıkma kısıtlaması, 23 Nisan ve çocuklar!

Urfa’da sokağa çıkma kısıtlaması, 23 Nisan ve çocuklar!

(RHA AJANS/RHA) – 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili ile pandemi yasağına rağmen Şanlıurfa sokakları çalıştırılmak zorunda bırakılan çocuklarla dolu. Bazı çocuklar ayakkabı boyacılığı yaparken, bazıları da çöplerde kağıt topluyor veya cami önlerinde dilendiriliyor. Hal böyle olurken, Çocuk Bayramı Şanlıurfalı birçok çocuğa uğramadı.
Türkiye genelinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın resmi tatil olması dolayısıyla bu hafta sonuna özel 82 saat uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarıyla birleştirildi.  Buna rağmen Şanlıurfa sokakları çalıştırılan çocuklarla dolu.
 
ÇOCUK BAYRAMI’NDAN HABERİ YOK
 Sokağa çıkma yasağına rağmen Eyyübiye ilçesinde bulunan Hüseyin Paşa Camii önünde ayakkabı boyacılığı yapan 10 yaşındaki kız çocuğu Y., para kazanmak zorunda olduğunu söylüyor. Suriyeli Y., 6 yıl önce Türkiye’ye sığınmak zorunda kaldığını ve 4’üncü sınıf öğrencisi olduğunu dile getirdi.
Uzaktan eğitime erişemediğini belirten Y., okul çantasına yerleştirdiği ayakkabı boyalarıyla camiye namaz kılmaya gelen kişilerin ayakkabılarını boyadığını ifade etti. Y., sokağa çıkma yasağı ve “ 23 Nisan Çocuk Bayramı”ndan ise haberi yok.
 
SOKAK HAYVANLARINI BESLEYEN ÇOCUKLAR
Ellerinde kemik poşetleriyle dolaşan F. (13), A. (9) ve A. (11) isimli mülteci çocuklar da aç kalan sokak hayvanlarını beslediklerini dile getirdi. Sokak hayvanlarını çok sevdiklerini anlatan çocuklar, kasaplarda topladıkları kemiklerle aç hayvanları besliyorlar.
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Sakal Star Türkiye şampiyonu Kaya: Şanlıurfa’yı Avrupa’da temsil edeceğim

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Sakal Star Türkiye Şampiyonu Şanlıurfalı Yusuf Kaya, “Şu anda Avrupa’da bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan