Anasayfa / TÜM HABERLER / KÜLTÜR-SANAT / Urfalıların Tepsi Yemeğine, Ramazan ve koronada engel olamadı
Urfalıların Tepsi Yemeğine, Ramazan ve koronada engel olamadı

Urfalıların Tepsi Yemeğine, Ramazan ve koronada engel olamadı

(RHA Ajans/RHA) Şanlıurfalıların vazgeçemediği damak lezzeti olan tepsi yemeğine ramazan ayı ve korona tedbirleri de engel olamadı.

( RHA Ajans/RHA) Şanlıurfalıların vazgeçemediği damak lezzeti olan tepsi yemeğine ramazan ayı ve korona tedbirleri de engel olamadı.
Şanlıurfa'nın asırlık geleneklerinden olan tepsi yemekleri, hem göze hem damağa hitap ediyor. Kent genelinde her gün binlerce tepsi yemeği, mahalle fırınlarındaki odun ateşinde pişirilerek, sofralara sunulurken, fırıncılar da gelen yemek pişirme talebine yetişmekte zorlanıyor.
Geniş yemek kültürüne sahip Şanlıurfa, tepsi yemeği kültürüyle öne çıkıyor .Şanlıurfa'da her köşe başında bulunan pide fırınlarında pişirilen tepsi yemekleri Ramazan ayında da Şanlıurfalıların iftarda olmazsa olmazı teşkil eden yöresel yemekleri olarak öne çıkıyor.
Şanlıurfalıların vazgeçemediği fırına tepsi yemeği gönderme geleneğinden dolayı şehirdeki fırınlar, Ramazan ayında da yoğun olarak çalışıyor. Fırın ustaları, bu geleneğin yalnızca Şanlıurfada olduğunu belirterek, tepsi yemeğinin Şanlıurfalıların vazgeçilmezi olmazsa olmazı olduğunu söyledi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Yaşar ve Beyaz ailesinin mutlu günü

Şanlıurfa Kasr-ı Saadet düğün salonunda iş adamı Abdurahman Yaşar'ın oğlu Yusuf Yaşar Ak parti Eyyübiye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan