Anasayfa / TÜM HABERLER / ÖZEL HABER / Türkiye şampiyonasından tarlaya: Destek olmayınca soluğu tarlada aldılar
Türkiye şampiyonasından tarlaya: Destek olmayınca soluğu tarlada aldılar

Türkiye şampiyonasından tarlaya: Destek olmayınca soluğu tarlada aldılar

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa’da güreş alanında ülke çapında dereceleri bulunan Mazlum Çiftçi, Emircan Çiftçi ve Rıdvan Çiftçi, ailelerinin maddi imkânlarından dolayı antrenmanları bırakıp başka illere mevsimlik içi olarak çalışmaya gitti.
( Süleyman TURAN/Ahmet CAN-Özel Haber)
Şanlıurfa barındırdığı genç nüfusu ve bu nüfusun elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor. Ancak bazı durumlarda ise yoksulluk ve maddi yetersizlik başarılarla adını duyurması gereken gençleri de tarlalara sürmek zorunda bırakıyor.
 
MEMLEKETE DÖNÜŞLERİ UZUN SÜRÜYOR
Eyyübiye Belediyesi Ak Evler Spor Salonu öğrencileri olan Mazlum Çiftçi, Emircan Çiftçi ve Rıdvan Çiftçi ülke çapında derecelere sahip ancak yaz aylarında antrenmanlara ara vererek aileleriyle beraber başka illere göç ederek mevsimlik işçi olarak çalışıyorlar. Manisa, Bolu, Konya ve Eskişehir gibi şehirlere çalışmaya giden gençlerin memleketlerine tekrar dönüşleri ayları buluyor. Hal böyle olunca büyük derecelere imza atıp kenti Avrupa’da temsil edecek olan gençlerin önleri kapanıyor.
 
TÜRKİYE ÇAPINDA DERECELERİ VAR
Eyyübiye Belediyesi Ak Evler Spor Salonu öğrencileri olan Mazlum Çiftçi, Emircan Çiftçi ve Rıdvan Çiftçi ülke çapında derecelere sahip.
Mazlum Çiftçi: Okullar Arası Türkiye 3’sü. Bölgesel yarışmalarda birçok derecesi var
Emircan Çiftçi: Türkiye 5’si
Rıdvan Çiftçi: Türkiye 3.sü
BAŞARILI GENÇLERE NEDEN YARDIM EDİLMİYOR
Ülke çapında derecelere sahip olan ancak maddi yetersizliklerden dolayı aylarca başka illerde aileleriyle tarlada çalışmak zorunda olan gençlere neden maddi destek verilip daha büyük başarılar için teşvik edilmedikleri bilinmiyor. Yaşanan bu durum Şanlıurfa’da siyasi ve idarecilerin spor ve sporcuya verdiği değeri de ortaya koymuş oldu.
 
AİLEDEN BİRİ İSTİHDAM EDİLEMEZ MİYDİ?
Öte yandan maddi yetersizliklerden dolayı her yıl Şanlıurfa’da binlerce aile başka illere tarlada çalışmak için gidiyor. Üç sporcunun ailesi her yıl soluğu başka illerde alanlar arasında. Bazı vatandaşlar sporcularının aile üyelerinden bazılarının kurumlarda istihdam edilebileceğini ve bu şekilde de gençlerin antrenmanlarını aksatmayarak daha büyük başarılara imza atacağını ifade ediyor.
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Sakal Star Türkiye şampiyonu Kaya: Şanlıurfa’yı Avrupa’da temsil edeceğim

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Sakal Star Türkiye Şampiyonu Şanlıurfalı Yusuf Kaya, “Şu anda Avrupa’da bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan