Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Urfa Deva Partisi: Çiftçi Perişan Tarım Destekleri Yetersiz
Urfa Deva Partisi: Çiftçi Perişan Tarım Destekleri Yetersiz

Urfa Deva Partisi: Çiftçi Perişan Tarım Destekleri Yetersiz

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı ve Doğa Hakları ve Çevre Çalışmaları Başkanı Baran Paydaş Narin, kuraklık ve çiftçilerin sorunlarına ilişkin açıklamada bulundu.

“ ÇİFTÇİ TOPRAĞINDAN VAZGEÇECEK!”
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı ve Doğa Hakları ve Çevre Çalışmaları Başkanı Baran Paydaş Narin, kuraklık ve çiftçilerin sorunlarına ilişkin açıklamada bulundu.
Üretmekten bahsetmek sadece lafla olmaz diyen, Baran Paydaş Narin şunları kaydetti: “Çiftçiye destek vermek boynumuzun borcudur. Yetkililer aşağıda belirtilen durumlara el atmaz ise ekip biçmek hayal olacak ve tarım tamamen dış ülkelerin himayesinde kalacaktır. Bu nedenle çiftçimize mutlaka sahip çıkmalı, onların feryatlarına kulak tıkamamalıyız.
Bakın bir çiftçimiz yaşanan hadiseleri nasıl özetlemiş. Tıpkı ülkemizdeki birçok tarım emekçisinin ifade etmeye çalıştığı gibi net bir şekilde yaşananları anlatmış.
Çiftçinin ürünü kurudu. Su bitti, buğdaylar başaklanmadı, başaklananların ise içi dolmadı.
Elektrik faturaları çok yüksek geldiği için çiftçi daha fazla sulama yapamadı.
Bu kış ülkenin her yeri kar yağışı alırken maalesef bölgemiz hiç yağış alamadı. Beklenen felaket kaçınılmaz olacaktır.
Tarım destekleri yetersiz kalmaktadır.
Mazot fiyatı, Elektrik fiyatı, gübre fiyatı gelen kazançtan kat be kat daha pahalı.
Böyle devam ederse korkulan olacak ve çiftçi toprağından vazgeçecek!
Tarlaların ekildiğini, buğdayın çıkmadığını da vurgulayan Baran Paydaş Narin: “Atatürk Barajı ilimizde ve toplam 2400 MW gücüyle yıllık 8900 GWh elektrik enerjisi üretimi yapıyor ama bizler elektriksiziz. Atatürk Barajı bizde ama arazilerimiz susuz. Üstüne birde kuraklık olunca durum çiftçi için dayanılmaz bir hal almakta. Toprak susuz kaldığı için hastalık başladı, böceklenme oldu. Maalesef yetkililerden destek yok, çiftçinin işi ise her zaman olduğu gibi sadece Allah’a kaldı. Ayrıca kapanma döneminde çiftçilere yönelik herhangi bir kısıtlama olmamakla beraber çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği sulama, araç, alet ve gereçler ile traktör, biçerdöver gibi biçim zamanındaki acil ihtiyaçların giderilmesi gereken daha sonra tedarik edilse de bir anlamı olmayan sektörlerin de açık tutulması gerekirdi. Burada dahi bir organizasyonsuzluk bir ön görmemezlik ve halkın ihtiyaçlarını görme ve bilmeden uzaklık, kopukluk söz konusu” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan