Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Efeakdoğan: Engelsiz bir dünya için mücadele ediyoruz
Efeakdoğan: Engelsiz bir dünya için mücadele ediyoruz

Efeakdoğan: Engelsiz bir dünya için mücadele ediyoruz

Umuda Engel Yok Derneği Genel Başkanı Ahmet Efeakdoğan, her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlama ‘Dünya Engelliler Haftası‘nın başladığını duyurdu.
Umuda Engel Yok Derneği Genel Başkanı Ahmet Efeakdoğan, her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlama ‘Dünya Engelliler Haftası‘nın başladığını duyurdu.
Tüm Dünya’daki engelli bireylere özel olan bu haftada her yıl çeşitli etkinliklerle kutlansa da bu senede Koronavirüs salgını nedeniyle etkinlikler yapamayacakları belirten Akdoğan şu ifadeleri kullandı:
“Dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek, onları daha iyi anlayabilmek, dertlerine ortak olmak ve çözüm önerileri doğrultusunda istişareler de bulunulması gerekmektedir.
İnsanlar şu pandemi döneminde 17 gün evde kalmayı, zulüm olarak görüp, psikolojik bunalıma girerken, birçok Engelli kardeşim doğumdan / ölümüne kadar 4 duvar arasında hayatını sürdürmektedir.
Ancak yönetim erkleri bugünü, bir düğün havasında engellileri bir eğlence amacına dönüştürme çabası içinde programlar tertip etmekten, öteye gidememişlerdir.
Maalesef bizler, hayatın engellerle dolu olduğu bir dünyada engelsiz bir dünya için mücadele ediyoruz.
BEKLENTİMİZ, her sağlıklı insan gibi eğitimden sağlığa, ulaşımdan haberleşmeye, erişilebilir sosyal bir hayat için; kanunlarla, engelliler adına yapılmış olan düzenlemeleri hayata geçirecek, liyakat sahibi yöneticilerin varlığının hayalini kurmaktan öteye GİDEMEMİŞTİR."
 
Umarım 2021 yılı; engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına,
Onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olur.
Bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Üstadın dediği gibi : " Tohum toprağın bağrına, engelli birey de topluma emanettir.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan