Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Konuta pandemi ayarı: Urfa’da artış yaşandı
Konuta pandemi ayarı: Urfa'da artış yaşandı

Konuta pandemi ayarı: Urfa’da artış yaşandı

(RHA AJANS/RHA) – "Konut Piyasası Görünümü" raporuna göre, Kovid-19 salgını süreci, konut piyasasını yavaşlatırken, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde konuta olan talep arttı.

sahibinden.com'dan yapılan açıklamaya göre, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin (BETAM) sahibinden.com verileri ile hazırladığı "Konut Piyasası Görünümü" raporunun beşincisi yayınlandı.
"Konut Piyasası Görünümü" raporuna göre, Kovid-19 salgını süreci, konut piyasasını yavaşlatırken, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde konuta olan talep arttı.
URFA'DA METREKARE FİYATI ARTTI
Rapora göre geçen yılın aynı döneminde 2.767,6 TL olan Türkiye geneli ortalama satılık konut ilan metrekare fiyatı bu yılın nisan ayında 3.829,9 TL'ye ulaştı. Satılık konut metrekare fiyatlarında en hızlı artış, yüzde 67.1 ile Aydın, yüzde 60.8 ile Mardin, yüzde 56.2 ile Diyarbakır, yüzde 54.8 ile Şanlıurfa ve yüzde 53.1 ile Muğla 'da görüldü.
URFA'DA KİRALARDA DA ARTIŞ OLDU
Ortalama kiralık ilan metrekare fiyatları mart ayının aksine nisan ayında düşüş gösterdi. Bu dönemde yıllık kira artış oranı önceki aya göre 2,9 puan azalarak yüzde 18,1'e düştü. En yüksek yıllık kira artışı yüzde 46,7 ile Diyarbakır, yüzde 44,4 ile Şanlıurfa, yüzde 42,7 ile Mersin, yüzde 40,7 ile Tekirdağ ve yüzde 34,6 ile Kahramanmaraş'ta görüldü. 2020 Nisan ayında 14,5 TL olan kiralık ilan metrekare değeri 2021 Nisan ayında 17,1 TL oldu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan