Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / TFF açıklama yaptı: BAL Ligi Haziran’da başlıyor
TFF açıklama yaptı: BAL Ligi Haziran'da başlıyor

TFF açıklama yaptı: BAL Ligi Haziran’da başlıyor

(RHA AJANS/RHA) – Bölgesel Amatör Lig (BAL) için TFF kararını verdi. BAL Ligi Hazıran ayında başlıyor.
TFF 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig müsabakalarının yeni bir statü ve yeni bir gruplandırma ile haziran ayının birinci haftasında başlamasını kararlaştırdı.
Ligin oluşumu için BAL’a katılma hakkı olan 266 kulübe bu sezon lige katılıp katılmayacakları yazılı olarak sorulacak. Katılmayacağını belirten kulüplerin BAL’a katılım hakkı saklı tutulacak ve 2021-2022 sezonuna katılabilecekler. Sıkıştırılmış bir takvim ile oynatılacak BAL’a katılacağını belirten kulüpler yeni bir gruplandırma ve yeni bir statü ile BAL’a katılacak. TFF tarafından BAL kulüplerine gönderilecek yazıda lige katılıp katılmayacakları sorulacak.
Kulüpler kendilerine tebliğ edilecek yazıyı lige katılıp katılmayacaklarını bildirerek en geç 21 Mayıs 2021 tarihi mesai bitimine kadar mutlaka TFF’ye bildirecek. BAL’da bu sezon küme düşme olmayacak ve ligin statüsü katılım sağlayacak takımın sayısına göre belli olacak.
Konuyla ilgili TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"2020-2021 Sezonu BAL müsabakalarının statüsü belirlenmiş, gruplandırılması ve fikstür çekimi tamamlanmışken TFF Sağlık Kurulu, Covid-19 nedeniyle 09 Nisan 2021 tarihinde şartların elverişli olmamasından dolayı lig organizasyonunun yeni riskler taşıdığı konusunda görüş birliğine vararak ligin Mayıs ayının son haftasına kadar oynatılmaması kararı almıştı. Ayrıca, 30 Nisan-17 Mayıs 2021 tarihlerini kapsayan 17 günlük tam kapanma kararı verilmesi ve bu dönemde takımların antrenman yapmalarının durdurulması BAL müsabakalarının başlama tarihini Haziran ayının 1. haftasına çekmiştir.
Gelinen süreçte, sezon sonunun yaklaşmış olması, sıcakların başlaması, Covid-19 riskinin devam etmesi nedeniyle bazı kulüplerin BAL'da oynama haklarını kaybetmeden bu sezon oynamama taleplerini, bazı kulüplerin de sıkıştırılmış bir takvim ile ligin yeni bir statüyle oynatılması taleplerini dikkate alan Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerin lige katılıp katılmama kararını belirli kıstaslar koyarak kulüplere bırakmıştır.
Bu sezon lige katılmayarak 2021-2022 sezonunda lige katılmak isteyen kulüpler EK:1'deki dilekçeyi, bu sezon sıkıştırılmış bir takvim ve yeni bir statü ile lige katılmak isteyen kulüpler ise EK:2'deki dilekçeyi en geç 21 Mayıs 2021 tarihine kadar Federasyona göndereceklerdir."

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan