Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Fx piyasalar

Fx piyasalar

USD/TRY: Dün ABD’de açıklanan Aralık ayı İmalat PMI verisi 46,2 ile Mayıs 2020’den bu yana en düşük seviyeye işaret etti. Veri 2023 yılında da üretim tarafında sıkıntıların devam edebileceğini hatırlattı. Bu ortamda Dolar endeksi (DXY) 103,5 seviyelerinden 104,9’a kadar yükseliş kaydetti. Fed’in faiz artırım hızını azalttığı bununla birlikte piyasa beklentilerinden daha yüksek seviyede faizde tepe öngördüğü toplantının tutanakları bugün fiyatlamalarda etkili olabilir. Bu arada Çin’de bazı büyük şehirlerde Covid vakalarının zirve yapmış olabileceği değerlendirilirken, bir yandan artan vakalar sonrası Avrupa Birliği sağlık danışmanları Çin’den gelen yolculara maske ve test zorunluluğu uygulanmasını tavsiye etti. Çin kaynaklı talep endişeleri ve küresel anlamda ılımlı diyebileceğimiz hava koşulları sonucu petrol fiyatlarında ise dün düşüş gözlendi. Birçok gelişmeye net bir tepki vermeyen Dolar/TL’nin dün de yıllık %64’lere gerileyen enflasyon verisine ve Dolar’daki küresel yükselişe yine net bir tepki vermediğini izledik. Bugün de hareketlerin sınırlı kalmasını bekliyoruz. Sıralı destek ve direnç olarak da 18,68 ve 18,78 izlenebilir.

EUR/USD: ABD’de bugün, Fed’in 50 baz puan faiz artışı gerçekleştirdiği son toplantısının tutanakları yayımlanacak. Piyasa katılımcıları tarafından Merkez Bankası’nın faiz artırım hızını azalttığı ve piyasa beklentilerinden daha yüksek seviyede faizde tepe öngördüğü toplantının tutanakları fiyatlamalarda etkili olabilir. Tutanaklarda üyelerin artan enflasyon endişelerinin gerekçeleri ve nihai faiz tahminlerine ilişkin ifadelerin yer alması bekleniyor. Diğer taraftan Çin’deki Covid kaynaklı gelişmeler küresel piyasaları etkileyen başka bir unsur olmakta. Çin’de artan vakalar sonrası Avrupa Birliği sağlık danışmanları Çin’den gelen yolculara maske ve test zorunluluğu gibi ek tedbirlere hazırlanıyor. Dün ABD’de açıklanan Aralık ayı İmalat PMI verisinin Mayıs 2020’den bu yana en düşük seviyeye işaret etmesi, 2023 yılında üretim tarafında sıkıntıların devam edebileceğini hatırlattı. Fiyatlamalar tarafında; Dolar endeksi dün 104,9’a kadar yükseliş kaydederken, EURUSD paritesi de baskı altında kaldı ve 1,0520 seviyesine kadar geri çekildi. Şu aşamada Fed toplantı tutanakları oynaklık yaratabilecekken;  paritede 1,0630 ve 1,0685 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir. Aşağıda ise 1,0510 ve 1,04440 takip edilebilir.

XAU/USD: Bu akşamki 13 – 14 Aralık tarihli FOMC toplantı tutanakları öncesinde değerli madenin bu sabah takip ettiğimiz 1.850 seviyesinin hafif üzeinde dirençli görüntüsünü koruduğunu izliyoruz. Söz konusu toplantıda faizi 50 baz puan artırarak federal fonlama faiz aralığını %4,25-%4,50 bandına yükselten Fed, sıkı para politikasını bir süre daha devam ettirmelerinin gerektiğinin işaretini vermiş ve noktasal grafikte de 2023 medyan zirve faiz öngörüsü %5,1’e (Önceki : %4,6) çıkmıştı. Piyasadan daha fazla şahin geçen toplantının önemli ölçüde fiyatlandığını düşünüyoruz. Bu kapsamda, değerli madende yükselişi daha olası buluyoruz ki 1.850 seviyesinin üzerindeki bir kalıcılıkta 1.881 hedef olabilir. Aşağıda ise 1.828 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan