GÜNCEL
Bekayi: ABD sivil altyapıyı hedef aldı

Hibya Haber Ajansı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD’nin Çabahar’daki deniz gözetleme kulesi ve ülkenin bazı bölgelerindeki sivil altyapı tesislerine yönelik saldırılar düzenlediğini iddia etti.
Bekayi, Dışişleri Bakanlığı adına yaptığı açıklamada, 16 Haziran’da Çabahar’daki deniz güvenliği ve seyrüsefere hizmet veren gözetleme kulesinin ABD tarafından hedef alındığını öne sürdü.
ABD’nin son olarak Cask kentinin Bunci iskelesindeki elektrik tesisleri ile deniz suyu arıtma pompalarına da saldırı düzenlediğini iddia eden Bekayi, bu nedenle 10 binden fazla kişinin içme suyuna erişiminin kesildiğini savundu.
Bekayi, söz konusu saldırıların uluslararası hukuk ve sivillerin korunmasına ilişkin ilkelere aykırı olduğunu ileri sürerek ABD ve müttefiklerini eleştirdi.
Hibya Haber Ajansı
beylikdüzü escort ,istanbul escort ,beylikdüzü escort ,ataköy escort ,esenyurt escort ,avcılar escort ,bakırköy escort ,esenyurt escort ,esenyurt escort ,avcılar escort ,beylikdüzü escort
avcılar escort ,esenyurt escort ,esenyurt escort ,beylikdüzü escort ,beylikdüzü escort ,esenyurt bayan escort ,beylikdüzü bayan escort ,avcılar bayan escort ,bakırköy escort ,ataköy escort