Anasayfa / TÜM HABERLER / Üç Aylar, hatalarımızdan ve günahlarımızdan temizlenmek için bir fırsattır”

Üç Aylar, hatalarımızdan ve günahlarımızdan temizlenmek için bir fırsattır”

(Ruha Haber Ajansı – RHA) 3 aylar bugün başladı. Şanlıurfa Haliliye İlçe Müftüsü İbrahim Halil Okullu,  Üç Aylar’ın nasıl geçirileceğine, nasıl değerlendirileceğine yönelik açıklamalarda bulundu. Okullu,”Hatalarımızdan ve günahlarımızdan temizlenmek, hayırlı ve yararlı işleri daha da fazlalaştırmak için bir fırsat dilimidir.”dedi.

Müftü Okullu, 3 ayların ülkemize ve bütün İslam alemine hayırlar getirmesini diledi. Okullu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:“Üç aylar; Recep, Şaban, Ramazan ayı içerisinde olan feyizli ve bereketli bir maneviyat mevsimidir. Bu aylar dini duygularımızın yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerimizin doruk noktaya ulaştığı, bir zamandır.  Ayrıca; hatalarımızdan ve günahlarımızdan temizlenmek, hayırlı ve yararlı işleri daha da fazlalaştırmak için bir fırsat dilimidir. Recep ayı girdiğinde Peygamber Efendimiz “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına eriştir şeklinde dua ederdi.”

‘ÜÇ AYLARDA GEÇMEŞİMİZİN MUHASEBESİNİ İY YAPMALIYIZ’

“Kandiller geçidi olarak adlandırılan, içinde Regaip, Miraç, Berat ve Kadir Gecesi gibi geceleri bulunduran üç aylar; kendimizi denetleme ve değerlendirmenin, bir insan olarak ilahi kudret karşısında acziyetimizin bilincinde olarak, ibadet ve şükürlerimizi artırmanın, bir kere daha geçmişimizin muhasebesini yapıp geleceğe hazırlıklı olmanın bir vesilesidir.” diyen Okullu, şunları kaydetti:”Peygamber Efendimiz, Recep ve Şaban aylarında diğer aylara göre daha fazla nafile ibadet eder, Ramazan ayına ruhen ve bedenen büyük bir itina ile hazırlanırdı. Bizler de bu aylarda ve içindeki kandil gecelerinde geçmişimizin muhasebesini yaparak, sorumluluklarımızı gözden geçirerek, günahlarımıza tövbe ederek, nafile ve kaza namazları kılarak, imkânlar ölçüsünde nafile oruç tutarak, hayır hasenat yaparak ve çokça Kuran okuyup anlamaya çalışmalıyız.

‘BU MANEVİ İKLİMDEN MAHRUM KALMAMALIYIZ’

Sevgili Peygamberimizin bu aylara girildiğinde yaptığı gibi bizlerde Rabbimize dua etmeli ve bu manevi iklimden mahrum kalmamalıyız. Üç ayların ve Regaib Kandilinin devletimize, milletimize, şehrimize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan