Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / A.Emin Önen’den 11 Nisan Urfa’nın Kurtuluş Bayramı mesajı
SANLIURFA NIN 11 NISAN KURTULUSU COSKU ILE KUTLANDI CALISMA VE SOSYAL GUVENLIK BAKANI FARUK CELIK KUTLAMALARA KATILARAK DAVUL ZURNA ESLIGINDE EKIPLERLE HALAY CEKTI

A.Emin Önen’den 11 Nisan Urfa’nın Kurtuluş Bayramı mesajı

 

Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Şanlıurfa’mızın gururu Abdulkadir Emin Önen, bir mesaj yayınlayarak 11 Nisan Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle Şanlıurfalı hemşehrilerinin Kurtuluş Bayramını kutladı.

Urfa yazılı kaşkolünü bir an olsun yanından ayırmayıp, makam koltuğunun yan tarafında görülebilecek şekilde tutan Büyükelçi Önen mesajında, şehrimizin ne kadar değerli olduğunu, şehrimize ve birbirimize değer vermemiz gerektiğini belirterek, tarih boyunca da stratejik bir öneme ve İstiklal Madalyasına sahip Şanlıurfa’nın tarihte kendi kendini kurtaran tek şehir olduğunu söyledi.

 

Tarihte kendi kendini kurtaran tek şehir Urfa’dır

Şanlıurfa’nın tarihte kendi kendini kurtaran tek şehir olduğunu hatırlatan Kurtuluş Gazisi torunu ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “1919 yılında önce İngilizlerin, daha sonra Fransızların işgaline uğrayan Urfa, 11 Nisan 1920’de Urfalı milisler tarafından işgalden kurtarılmıştır. Şanlıurfalıların 11 Nisan’da gösterdiği eşsiz kahramanlık milli mücadele döneminde Anadolu’ya örnek olmuş ve tarihe de kendi kendini kurtaran şehir olarak geçmiştir. Bu bakımdan bizlere emanet edilen bu şehrin ne kadar değerli olduğunu gelecek nesillere de aktarmak zorundayız. Bilindiği gibi; Mezopotamya’nın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Urfa, su kaynaklarına yakın olması ve ticaret yolları üzerinde bulunmasından dolayı tarih boyunca stratejik bir öneme sahip olmuştur. T.B.M.M’nin 12 Haziran 1984 günü kabul ettiği 3020 sayılı Kanunla Urfa’ya o şanlı direnişin bir emaresi olarak nişan verilmiş ve şehrin Urfa olan ismi Şanlıurfa olarak değiştirilmiştir. Yani; Urfalıların Ulusal Kurtuluş Savaşında gösterdiği kahramanlık nedeniyle ‘Şanlı’ unvanı verilmiştir. TBMM’de alınan kararla oy birliğiyle Şanlıurfa’mıza İstiklal Madalyası verilmiştir” dedi.

 

Urfa; tarımın ilk yapıldığı, ilk üniversitenin kurulduğu kadim bir şehirdir

Bereketli hilalin kilit taşı olan Şanlıurfa’nın sahip olduğu değerler itibariyle insanlığa beşiklik etmiş ve stratejik konumu nedeniyle birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olduğunu hatırlatan ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, açıklamasına şöyle devam etti;

“Uygarlıklar; sanatını, kültürünü, yaşam biçimini ve anlayışını yaşadığı bu kadim mekâna nakış nakış işlemiştir. İnsanoğlunun ve uygarlıkların ilkleri sayabileceğimiz bütün oluşum ve yapılanmalar bu topraklarda şekillenmiştir. Tarımın ilk olarak yapıldığı, ilk üniversitenin kurulduğu, üç semavi dinin yeşermesine ev sahipliği yapan Şanlıurfa, 12 Bin yıllık tarihiyle eskiyi yeniden tanımlayan kadim bir şehirdir. Hz. İbrahim Peygamberin makamı, mücevher döşeli kemerleri, kubbeleri, Balıklıgöl’ü, muazzam mimarisiyle Şuayp şehri, Sogmatar’ı, Göbeklitepe’si, Haleplibahçe Amazon Mozaikleri, sabrın timsali Eyüp Peygamberin çilegahı, İslam dünyasının batıya bilimsel anlamda verdiği cevapların hazırlandığı ilk üniversitesi ve görülmeye değer yaklaşık 2 Bin 500 kadar tescilli kültür varlığı Şanlıurfa’mızın dünya kültürüne sunduğu eşsiz değerlerdir. Sanatın zarafetle buluştuğu, el sanat eserleri ve taş işçiliğinin en güzel örnekleri olan taş evleri ve resmin taşa ilk işlendiği ve dünyanın bilinen en eski heykeli olan ‘Balıklıgöl Heykeli’nin bulunduğu yer olması itibariyle Şanlıurfa bir kültür ve sanat şehridir. Şanlıurfa, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Ortadoğu Pazarına açılan kapısıdır. GAP’ın başkenti Şanlıurfa, sahip olduğu otoyol ve Uluslararası Hava Limanı, tarımsal hammadde ürünlerine yakınlığı, iş gücü potansiyeli, huzurlu ortamı, iklim ve coğrafyası ile farklı sektörlerde yapılacak her türlü yatırıma ev sahipliği yapmaya hazır bir Tarım Kentidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi Bin 700 yataklı Devlet Hastahanemiz de bir aksama olmazsa hızlı bir şekilde tamamlanıp hizmete girecek inşaallah. Şanlıurfa; sahip olduğu genç işgücü ve sermaye birikimi ile yapılacak her türlü atılıma cevap verebilecek kapasiteye sahiptir.”

 

Kurtuluş ruhunun önemine değinen Pekin Büyükelçimiz Önen, 15 Temmuz’a atıf yaparak, “Kurtuluş Savaşı ruhu dediğimiz şey, birçok ayrılığa, birçok farklılığa rağmen o zaman bir kez oluşturuldu. 15 Temmuz gibi bir badire atlatan bu millet, bu Devlet şu an ayakta duruyorsa, bunun sebebi güçlü bir liderlik, bu milletin imanı ve zor zamanlarda birleşmeyi bilen ferasetidir” diye konuştu.

 

Urfa’yı hiç aklından çıkarmıyor ve tanıtımı için elinden geleni esirgemiyor

Urfa yazılı kaşkolünü bir an olsun yanından ayırmayıp, makam koltuğunun yan tarafında görülebilecek şekilde tutan Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz, Şanlıurfa’mızın gururu Abdulkadir Emin Önen, göreve başladığı ilk gün Büyükelçiliğin internet sitesine Göbeklitepe resmini ekletmişti.

Büyükelçi Önen, bu milli günümüz vesilesiyle Fransız işgaline karşı Şanlıurfa’da ve Güneydoğu’da mücadele eden, bizzat savaşan, gazi olan ve ismini taşıdığı bir dedenin torunu olarak tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle andığını, Şanlıurfalı hemşehrilerinin kurtuluş gününü kutladığını belirtti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan