Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Sınıfa girmek yerine tarlada çalıştılar

Sınıfa girmek yerine tarlada çalıştılar

(ŞANLIURFA-RHA) 2017-2018 yılı eğitim öğretim yılının ilk ders zili çalındı. Milyonlarca öğrenci ders başı yaparken, bazı öğrenciler çalışma tarlada çalıştığı için derse giremedi.

Başbakan Binali Yıldırım Şanlıurfa’ya gelerek, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çaldı. Milyonlarca öğrenci ders başı yaptı. Öğrenciler derse başladı başlamasına ancak birçok öğrenci, ekonomik durumu iyi olmadığı için derse girmek yerine tarlada pamuk topladı.

Kimi pamuk topluyor, kimi isot kimi de fıstık… Kiminin amaçları aile bütçesine destek olmak, kiminin ise okul harçlığını ve masraflarını karşılamak. İlk ders heyecanını yaşayamayan tarım işçileri öğrenciler, ilk iki hafta okula başlayamayacak.

Kimi tarım işçisi olarak çalışan öğrenci memleketinde çalışırken, birçoğu ise başka illerde çalışıyor. Öyleki tarım işçisi olarak çalışan öğrencilerin her yılı aynı şekilde geçiyor. 3 ay boyunca çalışıp ihtiyaçlarını karşılıyor, eğitim öğretim yılında ise derslere giriyorlar.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan