Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Serinlemek için çeşitli yollara başvuruyorlar

Serinlemek için çeşitli yollara başvuruyorlar

(ŞANLIURFA-RHA) Şanlıurfa’da sıcak havalardan bunalan vatandaşlar, parklar ve yeşil alanlara akın ederken, çocuklar ise çareyi süs havuzlarında serinlemekte buluyor.

Termometrelerin güneşte 60 dereceyi bulan Şanlıurfa’da vatandaşlar, serinlemek için çeşitli yollara başvuruyor. Kimi park gibi yeşil alanlarda uzanarak, kimi havuzlarda, kimi de sulama kanalında yüzerek serinliyor. En çok ilgi çeken serinleme yöntemi ise çocukların kent merkezinde bulunan süs havuzlarına girmeleri. Hijyenik açıdan ve elektrik akımı tehlikesine rağmen çocuklar yine de süs havuzlarından vazgeçemiyor.

REKOR SICAKLIK SİVEREK’TE HİSSEDİLDİ

Afrika sıcaklıkları ile karşı karşıya kalan Şanlıurfa’da termometreler 60 dereceyi bulurken Siverek’te sıcaklık 61 dereceyi gösterdi. Sıcaklık nedeniyle vatandaşların dışarı çıkamaması ilçeyi hayalet şehre döndürdü.

UYARILARA RAĞMEN SULAMA KANALINA GİRİYORLAR

Kavurucu sıcaklıklardan bunalan vatandaşlar, boğulma tehlikesine karşı defalarca yapılan uyarılara rağmen serinlemenin yollarını sulama kanalında buluyor. Belediyeler tarafından ücretsiz yapılan yüzme havuzlarının olmasına aldırmayan vatandaşların sulama kanalına girmeleri, her yıl boğulma olaylarının meydana gelmesine neden oluyor.

Hastane bahçelerinde hastalarını bekleyen refakatçiler aşırı sıcaklıklara karşı kendi imkanlarıyla kamelya yaptı. Hastane bahçelerinde gölgeliklerin yeterli olmadığından şikayetçi olan ziyaretçiler, yetkililerden hastanelerde gölgelik alanların arttırılmasını istedi.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK Mİ?

Ortalama sıcaklığın 45 derece civarında olan Şanlıurfa’da yarından (Çarşamba)  sonra 2-3 derece düşüş bekleniyor. Hava durumu tahminlerine göre hava sıcaklığı Perşembe 42, Cuma 38, Cumartesi 37 derece olarak seyredecek.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan