Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Böyle bir çalışma Şanlıurfa’da yapılamaz mı?

Böyle bir çalışma Şanlıurfa’da yapılamaz mı?

( ŞANLIURFA – RHA ) Güneş enerjisi ile çalışan Türkiye’nin ilk klimalı durağı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kendi atölyelerinde üretildi. Güneş cenneti Şanlıurfa’da da bu tarz çalışmaların yapılması istendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaçayı Atölyeleri’nde kendi imkanlarıyla ürettiği klimalı durakların ilki, Karaalioğlu Parkı’nın Işıklar Caddesi üzerindeki Aslanlı Yol girişine monte edildi. Türkiye’nin ve dünyanın güneş enerjisiyle çalışan ilk klimalı durağı özelliğini taşıyan durağın tanıtımını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın yaptı. Başkan Mustafa Akaydın, Güneşkent Antalya Projesi’nin seçim vaatleri arasında yer aldığını hatırlatarak vatandaşlara güneşten direkt elektrik enerjisi nasıl elde edildiğini çeşitli projelerle gösterdiklerini söyledi.

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞIYOR

Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi’nin bu projeler arasında bulunduğunu kaydeden Başkan Akaydın, Atatürk Kültür Parkı’nın aydınlatmasında da güneş enerjisinin kullanımını gösterdiklerini kaydetti. Özgün bir projeyi hayata geçirmeye başladıklarını vurgulayan Akaydın, “Klimalı duraklarımızı belediyenin Boğaçayı Tesisleri’nde EKDAĞ firmamız aracılığıyla üretmeye başladık. Bu projeyi tamamladık ve ilk klimalı durağımızı bugün yurttaşlarımızın hizmetine açıyoruz. Antalya ve Türkiye’deki bütün vatandaşların takdire sunuyoruz” dedi.

GÜNEŞİ BOL OLAN ŞANLIURFA’DA YAPILAMAZ MIYDI?

Güneşli gün sayısının en fazla olduğu illerin başında Şanlıurfa’da yeterince güneş enerjisinden bir türlü yararlanamıyor. Belediyeler enerji ile ilgili borç batağında iken hala yenilenebilir enerji ile ilgili adam akıllı çalışma yapmamaları kafalarda soru işaretleri bırakıyor. Kısmi olarak belediyelerin bazılarında ufak tefek de olsa çalışmaların başlaması gelecek adına umut verici.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan