Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / OSB’de 6 aylık çalıştırılan işçiler mağdur mu ediliyor?

OSB’de 6 aylık çalıştırılan işçiler mağdur mu ediliyor?

(Ruha Haber Ajansı-RHA) Şanlıurfa’da Organize Sanayi Bölgesi’nde İŞKUR üzerinden 6 boyunca çalıştırılan işçilerin işverenler tarafından tekrardan çıkarıldığı iddia edildi. Ortaya çıkan duruma işçiler ve vatandaşlar tepki gösterdi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden alınan işçiler, OSB’deki fabrikatörler tarafından mağdur mu ediliyor. Organize Sanayi Bölgesi’nde birçok fabrika, İŞKUR üzerinden çalıştırdıkları işçileri sürelerinin tamamlanmasının ardından işten çıkarıldıkları iddia edildi. İddiaya göre, işverenler işçiler üzerinden yararlandıkları İŞKUR desteklerinden sürenin tamamlanmasının ardından işçilerin görevine son veriyor. Oluşan bu tablonun ardından işçiler, mağdur duruma düşüyor.

FABRİKALAR, MERCEK ALTINA ALINMALI !

Tepkilerini ortaya koyan vatandaşlar,”Devletin imkânlarından yararlanırken iyi, işleri bitince işçileri kapıya koymaları hiç vicdani ve ahlaki değil. Devlet, zaten bu destekleri istihdama destek için veriyor, ama işverenlerimiz devletteki destekler kesildiği gibi bizleri de kapı dışarı ediyor. Bu yola başvuran fabrikaların iyice mercek altına alınmalı.”ifadelerine yer verdi.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan