Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Urfa kaçak sigara kullanımında 6. sırada

Urfa kaçak sigara kullanımında 6. sırada

(ŞANLIURFA-RHA) Kaçak sigaranın fiyatının arması tiryakileri tütüne yönlendirirken, Şanlıurfa verilere göre kaçak sigara kullanımında 13 il arasında altıncı sıraya girdi.

Son zamanlarda sigaraya yapılan zam, tiryakilerin tütüne ve kaçak sigaraya yönelmesine neden oldu. Daha önce 2,5-3 liraya alınan kaçak sigaranın fiyatı, son zamanlarda tekel sigaraya yapılan zamla birlikte 6-7 liraya çıktı. Bu nedenle kaçak sigaraya olan ilginin giderek azaldığını belirten tütüncü esnafları, kaçak sigaranın yerini tütünün aldığını söyledi.

EN ÇOK KAÇAK SİGARA TİRYAKİLERİ VAN’DA

Verilere göre en çok kaçak sigara kullanımı için 13 il ön plana çıktı. Şanlıurfa, kaçak sigara kullanımında 13 il arasında yüzde 27.3 oran ile altıncı sırada yer alırken, en çok kaçak sigara tiryakilerinin ise Van’da olduğu belirlendi.

Verilere göre kaçak sigara tiryakilerinin olduğu iller şöyle:

Van  yüzde 43.2; Batman yüzde 38.7; Diyarbakır yüzde 28.9; Elazığ yüzde 28.6; Gaziantep yüzde 28.5; Şanlıurfa yüzde 27.3; K.Maraş yüzde 27.0; Mersin yüzde 24.3; Adana yüzde 23.9; Erzurum yüzde 20.8; Trabzon yüzde 15.3; İzmir yüzde 14.9; İstanbul yüzde 11.2; Kütahya yüzde 1.8; Sivas yüzde 2.5

‘KAÇAK SİGARA YERİNİ SARMA SİGARAYA BIRAKTI’

Son zamanlarda kaçak sigaraya yapılan operasyonların yanında fiyatlarının da artmasından dolayı tiryakilerin kaçak sigaraya eski ilgiyi göstermediğine dikkat çeken tütüncü esnafı Halil Bulşan, “Önceden kaçak sigaraya ilgi yoğundu ancak son zamalarda fiyatların artmasıyla bu ilgi yerini tütüne bıraktı. Ancak tekel sigaraya oranla tütüne de zam gelince kiloyla alınan tütün, bu kez yerini tütüncülerin makaron ile sarılan sigaraya bıraktı. 2 ya da 3 liraya satılan sarma sigaranın en fazla alıcısı dar gelirli olan öğrenci ve işçiler oluyor.” dedi.

‘TÜTÜN FİYATININ ARMASINDAN BİZ DE MEMNUN DEĞİLİZ’

Bulşan, “Müşterilerimiz, daha önce kiloyla aldıkları tütünü şimdi gram ile alıyor. Müşterilerimize daha önce içtikleri sigaraya yakın tütün versek de gelen zam nedeniyle onları memnun edemiyoruz. Tütüne gelen zamdan biz de memnun değiliz. Ancak şimdi 2’lik paketlere koyduğumuz sarma sigara daha fazla satılıyor.” diye konuştu.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan