Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Millet Hanı’nın ruhsatı iptal edilmedi, çalışmalara devam

Millet Hanı’nın ruhsatı iptal edilmedi, çalışmalara devam

(Ruha Haber Ajansı/RHA-Özel Haber) – Millet Hanı sahibi ve Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in danışmanı Mehmet Tuncay, “Eski sahipleri o harcı yatırmadıkları ve yenilemediklerinden dolayı Turizm Bakanlığı’ndan böyle bir yazı gelmiş. Devamında bir orayı alıp başladıktan sonra bütün harçları yatırdık. Yapı ruhsatımızı çıkardıktan sonra çalışmalara başladık” dedi.

Dün bazı sosyal medya hesaplarından Millet Hanı’nın projesinin iptal edildiği ile ilgili bazı evraklar paylaşıldı. Ancak Ruha Haber Ajansı yaptığı araştırmada dün servis edilen belgelerin eski tarihli olduğu ve Millet Hanı Projesi’nde herhangi bir sorun olmadığı ortaya çıktı.

“İPTAL EDİLMİŞ OLSAYDI BÖYLE BİR İZİN ÇIKMAZDI”

Millet Hanı sahibi ve Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in danışmanı Mehmet Tuncay Ruha Haber Ajansı’na ulaşarak gerçekleri tüm çıplaklığıyla anlattı. Tuncay, “Ben o tarihten itibaren burayı devraldıktan sonran bütün ruhsatları, bütün izinleri, bütün belgeleri yenilemişim. Yenilemiş olduğum ruhsat 09.09.2010 tarihlidir. Ruhsatın da geçerlilik tarihi 2019’dur. Oradaki yapıyı Anıtlar Kurulu, Haliliye Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarında denetiminde ayağa kaldırdım. İptal edilmiş olsaydı böyle bir izin çıkmazdı. Çivi çakılmazdı, tarihi eser çünkü sit alanıdır. Ruhsat çıktıktan sonra da ruhsatta geçerlilik tarihi var. O yazı alanın otel olma iptal yazısı değildir, o yazı bakanlığın işletme ön ruhsatının süresi dolmuş. Eski sahipleri o harcı yatırmadıkları ve yenilemediklerinden dolayı Turizm Bakanlığı’ndan böyle bir yazı gelmiş. Devamında bir orayı alıp başladıktan sonra bütün harçları yatırdık. Yapı ruhsatımızı çıkardıktan sonra çalışmalara başladık” dedi.

İşte Millet Hanı’nın yeni ruhsatı:

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan