Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Çiftçiler: Rotasyon bir an önce başlamazsa tarlalarımız kuruyacak

Çiftçiler: Rotasyon bir an önce başlamazsa tarlalarımız kuruyacak

( ŞANLIURFA – RHA ) Uzun bir süredir Suruç Ovası Pompaj Sulaması Taşbasan Sol Sahil Sulaması 2. Kısım Şebekesi 19-15 nolu sulama hattı kapsamında yer alan 18 mahalledeki sorunu bir türlü çözüme kavuşturulamadı.

Suruç Projesi’nde birtakım kanallara şu gitmeyince ilgili makamlar tarafından alınan karar ile rotasyona gidilecek. 16 kanalın bulunduğu projede her gün 2 kanala 48 saat su verilmeyecek. Bir anlamda çiftçi 6 gün tarlasını sulayıp 2 gün su alamayacak.

ÇİFTÇİLER, JANDARMADAN DESTEK BEKLİYOR

Köy muhtarları, yaptıkları açıklamada,”Eğer böyle bir rotasyon olacaksa biz kabul ediyoruz. Rotasyonla sıkıntımız kalmaz, önemli olan bu rotasyonun sağlanması. DSİ yetkililerin yaptığı açıklamada sabah 10’dan sonra rotasyon başlayacak, şu anda valilik tarafından 12 jandarma bekliyoruz. Valilik ne zaman jandarmaları yollar ise rotasyona başlayacağız, her kanalda jandarmalar bekleyecek ve rotasyonu kontrol edecek. Bugün DSİ yetkileri t 4 kez gelerek çiftçilere rotasyonu konuştu. Çiftçiler, bir an önce rotasyonun başlamasını sayın valimizden bir an önce jandarmayı yollamasını ve hemen rotasyona girilmesini gerektiğini yoksa tarlalardaki ürünler kuruyacak.”ifadelerine yer verdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan