Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Komşu örnek gösterilsin biz ancak bakalım.!

Komşu örnek gösterilsin biz ancak bakalım.!

(Ş.URFA-RHA) – Komşumuz Gaziantep bizi hem sanayi de hem ekonomi de hem de sosyal hayat projelerinde bizi geçedursun biz ise sadece bakmakla yetinelim.

 UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE DE ANTEP ÖRNEK GÖSTERİLDİ

8 bakanlığın ortak çalışması ile oluşturulan Uyuşturucu İle Mücadele Yüksek Kurulu’nun (UMYK) 2017 Uyuşturucuyla Mücadele Faaliyet Raporu’nda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezinin danışmanlık ve tedavi modeli örnek gösterildi. Raporda, merkezin 2008’ten itibaren 13-19 yaş aralığındaki kişilere yönelik madde bağımlılığı tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verdiği belirtildi. Merkezde gençlere yönelik verilen madde bağımlılığı tedavisi temelinin yanı sıra motivasyonel görüşme, bilişsel davranışçı terapiler, problem odaklı aile terapileri, grup terapileri psiko-eğitim çalışmaları yaparak hizmet verdiğine dikkat çekildi.

BİZ VAATTEN ÖTEYE GİDEMİYORUZ

Çoğu zaman Şanlıurfa’da yöneticiler her defasında açıklamalarında, “Antep’i geçeceğiz” dese de artık bunun peki bir önemi kalmadı çünkü Şanlıurfa’da vaatten öteye gidilemiyor. Şanlıurfa’nın kanayan yarası olan ve her yönetici tarafından en az bir kez dile getirilen uyuşturucu ile mücadele de bakanlık Gazinatep’in uyuşturucu ile yaptığı mücadeleyi takdir etti ve Gaziantep’i örnek gösterdi.

HANİ URFA’DA AMATEM AÇILACAKTI…

Şanlıurfa’da halka 3 yıldan bu yana verilmiş bir söz var: AMATEM’in açılması…Ancak aradan yıllar geçmesine rağmen merkezin açılması bir yana daha nereye yapılacağı bile belli değil. Hal böyle olunca Şanlıurfa olarak Antep’i geçmemiz zor ve hatta imkansız gibi görünüyor. Gaziantep uyuşturucu ile mücadele örnek gösterilsin, büyük mesafe kat etsin, biz ise daha yapılması söz verilen AMATEM’in nereye yapılacağını daha bilmeyelim.

TEDAVİ İÇİN GAZİANTEP’İN YOLUNU TUTUYORLAR

Her ne kadar resmi rakamlara yansımasa da Şanlıurfa uyuşturucu kullanımı hayli fazla…Özellikle son dönemlerde zehir tacirlerinin piyasaya sürdüğü Bonzai ile beraber bu kullanım arttı. Bunu birçok kaynakta gösteriyor. Hal böyle olunca ve Şanlıurfa’d ahala bir AMATEM’in olmaması dolayısıyla uyuşturucu illetinden kurtulmak isteyenler tedavi için Gaziantep’in yolunu tutmak zorunda kalıyor.

(RUHA HABER AJANSI-ÖZEL HABER-AHMET CAN)

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan