Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Dünyaya açılan pencere, Harran Üniversitesi

Dünyaya açılan pencere, Harran Üniversitesi

Harran Üniversitesi ‘Yurtdışından Öğrenci Kabul Yönergesi’ hükümlerine uygun olarak 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında doktora ve yüksek lisans öğrencisi kabul edecek.

Türkiye’de her bin kişiye bir doktoralı insan hedefi kapsamında, ilk kez başlatılan ve 100 tematik alanda doktora bursu verilecek üniversiteler ve programları çerçevesinde Harran Üniversitesi, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında yurtdışından doktora ve yüksek lisans öğrencisi kabul edecek.

Harran Üniversitesi 10 fakülte ve 1 yüksekokul bünyesinde 110 yabancı uyruklu öğrenci alımı amacıyla ağustos ayının başında çıkan ilanla rekor başvuru aldı.

Harran Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Ramazan Taşaltın konu ile ilgili 2 binin üzerinde müracaat olduğunu söyledi. Taşaltın, Türkçe, İngilizce ve Arapça verilecek olan doktora ve yüksek lisans kadrolarına başvuru süresinin dolmasına bir hafta kala 2 binin üzerinde müracaat aldıklarını bunun üniversitemiz açısından bir rekor olduğunu söyledi. Ayrıca Taşaltın açıklamasında, “Harran Üniversitesi eğitimde Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olma yolunda emin adımlarla yürümekte, ülkemizin bilim adamı açığını kapatmada öncü rol üstlenmektedir.” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan