Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / ŞURKAV esnafı, valilikten talepte bulundu

ŞURKAV esnafı, valilikten talepte bulundu

( ŞANLIURFA – RHA ) Geçtiğimiz günlerde Balıklıgöl Platosu’nda meydana gelen çökmenin ardından çalışmalar sürüyor. ŞURKAV esnafı, çalışmalar bitene kadar kendilerinden kira alınmamasını istiyor.

Balıklıgöl Platosunda yer alan ŞURKAV çarşısı bölgesindeki çim alanlarda yıllardan bu yana yaşanan su sızmalarından dolayı çürüyen konsollar, Balıklıgöl tünelinde çökmeye neden oldu.  Çalışmalardan dolayı iş yapamadıklarını iddia eden esnaflar, yetkililerden yardım bekliyor. Çalışmaların bitimine kadar kira alınmaması noktasında destek bekliyor.

ŞURKAV Çarşı Esnafı, yaptığı açıklamada,”Sigortasız çalıştırılan Suriyeli işçiler ölümden döndü. Bir an önce çalışmalar burada bitmeli. 3 veya 4 ay kiralar alınmasın. Şimdi dün zaten burası çöktü. İnsanlar burada insan akşama kadar 40 liraya çalışıyor. Sigortası yok Suriyeli insanları çalıştırıyorlar. Can kaybının olmamasının sevindirici olan tek yanı o.  Ona baktığımız zaman çarşının şu anda zaten 4 tarafı kapalı  her tarafı. Biz yetkililerde şunu istiyoruz : Bu çarşıda özellikle bundan 2-3 ay en azından bu bakım işleri bitene kadar bizden kira alınmaması esnaf olarak , zaten mağduruz. Buraya şu anda vakıf 6yüz lira kira veriyor, elektrik ile birlikte bir asgari ücret… akşama kadar siftah açmayan esnaflar var. Zaten kapalı burada 6-7 tane dükkan zaten böyle giderse bütün esnaf kapatacak.” ifadelerine yer verdi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan