Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / BELSAN kendisine günah keçisi mi arıyor?

BELSAN kendisine günah keçisi mi arıyor?

(Ş.URFA – RHA) – Geçtiğimiz gün Ruha Haber Ajansı’nın dile getirdiği BELSAN A.Ş’deki büyük vurgundan sonra yönetim açıklama yaparak vurgunu doğrulamıştı.

BELSAN A.Ş’de satın alma biriminde çalışan M.K isimli şahıs 800 bin TL’yi zimmetine geçirip ortadan kaybolmuştu. Ruha Haber Ajansı’nın dile getirdiği vurgundan sonra kent çalkalanmaya başlamıştı. BELSAN A.Ş gerekli denetimi yapıp vurgunun önüne geçmek yerine kendisine günah keçisi aramaya başladı.

HEM SUÇLU HEM DE GÜÇLÜ…

Gerekli denetimleri yapmayan BELSAN belki de gerekli önlemleri alsaydı devletin ve milletin parası olan 800 bin TL çalınmayacaktı. Ancak BELSAN vurgundan sonra olayla ilgisi olmadığı halde birimde çalışan 10 tane masum insanın içine son verdi. BELSAN’ın yaptığı bu hareket tepki çekerken, yapılan haksızlık “hem suçlu hem de güçlü” sözünü de akıllara getirdi.

URMAK: BU İŞLEMLER GEÇEN Kİ OLAYLA ALAKALI DEĞİL

BELSAN A.Ş Genel Müdürü Nusret Urmak, işten çıkarılan 10 kişinin vurgun olayı ile ilgili olmadığını beyan etti. Urmak, “Bu konu ile ilgili şeyler değil, bizim rutin işlerimiz, bu konuyla alakalı değil. Mesela kimisi ayrılmak istediğini söylüyordu. Bu konuda herhangi bir açıklanacak konu yok. Bu işlemler geçen ki olayla alakalı değil. Tamamen performansa dayalı, önceki ay çıkanda oldu, geçen hafta çıkanda oldu. Öyle bir durum değil olsa ben söylerdim” dedi.

İşte BELSAN A.Ş’de işten çıkarılan ve tabiri caizse günah keçisi ilan edilen işçilerin isimleri:

Atölye şefi İ.H.A, M. B, A.H.B., C.A. Satın Alma Sorumlusu M.S., Yıkama Sorumlusu M.N, Satın Alma Personeli C.S., Teknik personel İ. K.

BELEDİYE BAŞINA İŞ AÇABİLİR!

BELSAN A.Ş tarafından iş sözleşmeleri tek taraflı fesh edilen işçiler Büyükşehir Belediyesi’nin başına iş açabilir. Öyle ki her ne kadar BELSAN A.Ş iş çıkışları performans olarak gösterilse de işçilerin mahkemeye gitmesi ve mahkemenin de işçileri haklı bulması durumunda Büyükşehir Belediyesi yüklü bir tazminat ile karşı karşıya kalacak.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

2 Yorumlar

  1. Sen nasıl bir sitesin madem 800 bin vurduğundan eminsin kişinin neden adını gizli yziyorsun açık açık yazsana ruha haber

    • Ben yazarım yazarım da mahkemeye gitse açık yazdığımız için ceza alırız.Sen tek mi akıllısın.Birde adam ceza almadığı için ben suçlu ilan edemem.katile bile zanlı şüpheli deniliyor.bu işi biliyoruz.İşimizi birazda bize bırakın.Adı Mesut K.biraz sana açık yazayım merAK ediyorsan bilgi edinmeden belediyeden bilgi alabilirsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan