Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / ‘Spor sadece futbol değildir’

‘Spor sadece futbol değildir’

(Ş.URFA-RHA) – Sefaspor Bayan Voleybol Kulüp Başkanı Ali Akkuş, “Biz Sefaspor’u kurarak sporun sadece futboldan ibaret olmadığı düşüncesini aşıladık.” dedi.

2012 yılında kurularak 2016 yılına kadar sadece futbol branşında faaliyet gösteren Sefaspor, 2016 yılında Şanlıurfa’nın tek bayan voleybol takımını kurdu. Bu sezon Türkiye 2. Lig 6. Grupta mücadele edecek Sefaspor bayan voleybol takımı, büyük başarılar yakalamaya kararlı. Takım hakkında yaptığımız röportajda bilgi aktaran Sefaspor Kulüp Başkanı Ali Akkuş, Sefaspor’un sportif faaliyetlerini arttırmaya devam ettiğini sporda kalıplaşmış düşünceleri de kırdığını söyledi. Şanlıurfaspor’un güçlenmesi için de amatör kulüplerin güçlenmesi gerektiğine vurgu yapan Akkuş, Şanlıurfalılardan takıma destek istedi.

İşte Kulüp Başkanı Ali Akkuş ile gerçekleştirdiğimiz röportaj…

Sefaspor ne zaman kuruldu; hangi branşlarda faaliyet gösteriyor?

2012 yılında bir amatör spor kulübü kurma fırsatı bularak Sefaspor’u kurduk. İlk 3-4 yıllık periyotta sezonlarda sadece futbol branşıyla devam ettik. 2016 yılı içerisinde 8 branşta bunlar içerisinde futbol, bayan voleybol takımı, erkek voleybol takımı, bayan ve erkek hentbol takımları, yüzme karate branşlarını da ekleyerek, Şanlıurfa’da sadece sporun futboldan ibaret olmadığını göstermek amacıyla sportif faaliyetlerin içerisine girmeye devam ettik. Bu bağlamda bayan voleybol takımımız Türkiye Bayanlar Voleybol 2. Lig 6. Grupta mücadele etme hakkı kazandı. Grubumuzda 2 Hatay takımı, 2 Diyarbakır takımı, 2 Antep takımı 2 de Elazığ takımı olmak üzere toplam 8 deplasmanımız olacak.

Duruma baktığımızda Şanlıurfa’da bayanlara yönelik spor faaliyetlerinin çok az olduğunu görüyoruz. Özellikle bu bayan voleybol takımını kurma düşüncesi sizde nasıl oluştu?

Geçen yıla kadar Sefaspor her ne kadar futbol alanında faaliyet gösterse de daha önceleri birçok sosyal faaliyete imza atmıştı. Özellikle belediyelerimizle, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz sosyal projelerle bayanlara açık alanlardaki parklarda spor yapma fırsatı yakalama, aynı şekilde erkeklere ücretsiz spor yapma imkanları yakalamak için sosyal projelerimizi genişlettik. Bu bağlamda daha önce bayanlara yönelik yaptığımız projeleri ileriye götürerek kısmi imkanlarla götürmemize rağmen bayan hentbol, bayan voleybol takımı ile Şanlıurfa’da sporu sadece erkeklerin değil, bayanlara yönelik de bu sportif faaliyetleri geliştirmeye çalıştık. Bunun neticesini de kısa sürede aldık. şükürler olsun ki bugün Şanlıurfa’nın tek bayan voleybol takımı olarak 2. Lig’de mücadele vereceğiz.

Bayanlara yönelik sportif faaliyetleri göstermenizle ilgili nasıl tepkiler aldınız?

Şu anda takıma yaptığımız transferlerin yüzde 60-70’ini Harran Üniversitesi’nden seçiyoruz. Bunların yanında tabiî ki Şanlıurfalı sporcularımız da vardır. Ancak bayanlara yönelik kurduğumuz takım olduğu için bazen sıkıntılar yaşıyoruz. Çünkü bayanların spora yönlendirilmesi Şanlıurfa’da biraz daha zordur. Biz bayanların spordan uzak kalma düşüncesini aşmaya çalışacağız. İnşallah bu grupta da verdiğimiz mücadeleyle alnımızın akıyla çıkarız. Her ne kadar yalnız olsak da bu takıma desteklerin verilmesi için girişimlerimiz oldu. Çoğu yerden olumsuz tepkiler aldık. Şu anda takımı kemdi imkanlarımızla yükseltmeye çalışıyoruz. Biz de gücümüzle bu takımı nereye kadara götürebildiysek devam etmeye çalışacağız. Özellikle bayanların da spor yapma özgürlüğüne sahip olma düşüncesini aşılayacağız. Ve bilinçli olarak rahat bir ortamda spor yapabilmeleri için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.

Sefaspor’un teknik ve kadrosu hakkında biraz bilgi aktarır mısınız?

Geçen yıllarda takımımızda antrenörlük yapan arkadaşlarımız, beden eğitimi branşından üniversite mezunudur. Bu yıl biraz daha genişlettik. Şanlıurfalı bir hoca ile anlaşma sağladık. Sporun içinden gelen, voleybol bilgisi olan genç kardeşlerimizle bu takıma güzel bir sinerji oluşturmaya çalışacağız. Bu bağlamda tabi ki Şanlıurfalı kardeşlerimize de şans vereceğiz. Şanlıurfa’da kurulan birçok takım destek görmemesinden dolayı kendini toparlayamıyor. Sefaspor da destek göremeyen bu takımlar arasında yer alıyor mu? Biz şu anda 8 branşla 546 lisanslı sporcusu olan bir kulübüz. Ve şu anda gittiğimiz yerlerde genelde hep acaba bunlar gerçekten bu işi yapıyor mu düşüncesi var. Bu işi yapabiliyor mu düşüncesi yerine şöyle yapabilirler düşüncesi olsa daha iyi olur. Biz zaten Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na bağlıyız. Ama diğer olimpik branşlara Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlıyız. Bu bağlamda bilgi alabilirler. O bilgileri alınca bizim ne yapmaya çalıştığımızı açık ve net bir şekilde görecekler. Çünkü bugün muhalif bir kulübün dışarıda başka bölgelerde mücadele etmekten zor başka bir şey yoktur. Tabi ufak tefek destekler alıyoruz ancak bu çok kısıtlıdır. Sadece malzeme desteği beklemiyoruz. Takımların ihtiyacı neyse bu konuda yardımcı olunabilir. Örneğin şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çatısı altında nerden baksan 3 bin amatör kulp vardır. Bu kulüplere malzeme yapmasının yanında tesis yapılarak o takıma maddi gelir sağlanıyor. Bunu Büyükşehir Belediyemiz de yapabilir. Bu 60 kulübümüze yer tahsisi yapabilir. Tabi bunun da denetimi yapılacak. Şimdi sadece forma yardımı yaparak kenara çekilme devri kapanmıştır. Yaptığımız işin denetiminin de yapılmasını istiyoruz. Bu desteği sadece devlet kurunlarına da bağlayamayız. Çünkü iş adamlarımız da var. Destek verilecek takım sadece Şanlıurfaspor değildir. Şanlıurfaspor’u kalkındıracak olan da amatör kulüplerdir.

Sefaspor, Şanlıurfalı vatandaşlardan, özellikle de yetkililerden ne istiyor?

Özellikle Şanlıurfalılardan böyle güxel bir organizasyona destek vermelerini istiyoruz. Şanlıurfa’nın tek bayan voleybol takımıyız. Hemşehrilerimizden ricamız, gelsinler maçlarımızı takip etsinler. Eğer desteklenirse Sefaspor yıllar sonra da var olmaya devam edecektir. Destek verilirse Şanlıurfa sadece futbol alanında değil, başka sportif faaliyetlerde de ön plana çıkacaktır.

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan