Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Nihat Çiftçi sözünde dursun!

Nihat Çiftçi sözünde dursun!

(Ş.URFA-RHA) – Geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi önünde işten çıkarıldığı için alnına silah dayayarak intihar etmek isteyen ve daha sonra Nihat Çiftçi’nin kendisini tekrardan işe alacağını söylemesi üzerine intihardan vazgeçen Halil Ökkaş, aradan geçen onca zamana rağmen işe alınmadı.

SAĞLIĞI BAHANE EDİLEREK İŞTEN ÇIKARILDI

Halil Ökkaş, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde işçi olarak çalışıyordu. Çalıştığı dairede başkan değişince kendisi de işten çıkarıldı. Çıkarılma nedeni olarak da sağlık gösterildi. Ancak Ökkaş, hastaneye giderek hastalığı ile ilgili rapor aldı ve raporda hastalığının işini yapmasına engel olmadığı belgelendi. Bu raporu daire yetkililerine gösteren genç adam işe alınmadı ve kendi iddiasına göre daire başkanının yeğenleri tarafından da darp edildi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ SÖZ VERMİŞTİ ANCAK…

Elinde başka çaresi kalmayan zavallı adam ise eline silahı alarak Büyükşehir Belediyesi önünde intihar girişiminde bulunmak istedi. Uzun uğraşlar sonucunda araya Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin araya girmesiyle intihar girişimi önlendi. Başkan Çiftçi ise Halil Ökkaş’ı tekrar işe alacağının sözünü verdi. Ancak aradan geçen onca zaman rağmen Büyükşehir Belediye Başkanı sözünde durmadı ve Ökkaş’ı işe almadı.

İŞE ALIM DAVASINI DA KAZANDI

Buradan da sonuçsuz kalan genç adam bu seferde çareyi adli mercilere başvurmakta buldu. Mahkeme ise genç adamı haklı buldu ve Ökkaş işe alım davasını  kazandı. Buna rağmen de Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararını yok sayarcasına yine de çaresiz adamı işe alnmadı. Genç adama ulaşan Ruha Haber Ajansı adamı dinledi.

ÖKKAŞ: BU KONUYU BİMER’E TAŞIDIM DİYE BENİ DARP ETTİRDİLER

Birilerinin keyfiliği yüzünden mağdur olan genç adam Halil Ökkaş, “8 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nin engelli kadrosunda çalışıyorum. Çevre Koruma Daire Başkanlığında görevliyim. Halil Kırmızı Çevre Koruma Dairesi Başkanlığına atanınca ona sağlığımın rahatsız olduğunu söyleyerek, başka birimde görevlendirilmemi istedim. O da kendisiyle çalışmamı istedi. Ben yapılan yolsuzlukları ortaya çıkarınca benden nefret etmeye başladılar. Daha sonra sağlığımı bahane ederek işime son verdirdiler. Ben de bu konuyu BİMER’e taşıdım diye beni darp ettirdiler. Kolumu, dizimi kırdılar. Ben iş mahkemesini kazandım, yine de işe başlamama izin vermediler. Davamın geri çekilmesi istendi. Buna dayanamadım, Büyükşehir binası önünde intihar girişiminde bulundum. Başkan Nihat Çiftçi geldi ve sorunumu ona bildirdim. Başkan Çiftçi ile daha önce de konuşmuştum işe başlatacak diye söz vermişti. Bana sözlenen tek şey Halil Kırmızı soruşturma aşamasında ve bu iddiaları yalanlamamı istendi. Aksi takdirde işe asla işe başlatılmamamı söylediler” dedi.

‘KOSKOCA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BENDEN NE İSTİYOR?’

Sağlık açısından rahatsızlığı olduğunu ancak bunun çalışmasına engel olmadığını ifade eden Ökkaş konuşmasına şöyle devam etti:

Sağlık açısından rahatsızlığım var ama bu çalışmama engel değildir. Zaten çalışabildiğime dair raporum da var. Koskoca Büyükşehir Belediye Başkanı benden ne istiyor? Beni savunacağına benimle uğraşıyor. Bu hareketler bir başkana yakışmaz. Sadece yetkililer hakkımı savunmama yardım etsinler, başka da bir şey istemiyorum.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan