Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Nihat Çiftçi, geceden sabaha kadar tweet attı

Nihat Çiftçi, geceden sabaha kadar tweet attı

( ŞANLIURFA – RHA ) Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptıkları çalışmaları ve önerilerini sıraladı. Çiftçi, gündüz saatlerinden başlayıp gece yaralarına kadar paylaşımlarını sürdürdü.

Başkan Nihat Çiftçi, yaptığı paylaşımlarda, Şanlıurfa’nın potansiyeline, insan gücü, OSB çalışmaları, turizm, kültür ve sanatına dikkat çekti. Çiftçi’nin twitterdaki belli başlı paylaşımları:”Şanlıurfamız güzel şehirdir. Kutsal şehirdir.Hedefimiz anlımızın akıyla canımızdan çok sevdiğimiz hemşehrilerimize hizmet etmektir. 2-Kendi işimizi en iyi yaparsak Şanlıurfa şaha kalkar.

HERKESE SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Başkasının ne düşündüğüne bakmadan bende varım diyen herkese burada sorumluluk düşer. Şanlıurfa tabiat ve kültürel değerleriyle çok zengin. Geriye bu değerleri işleyecek İnsana ihtiyacımız var. Liyakatlı ve Eğitimli insan. Peygamberler şehriyiz. O zaman peygamberlerimize yakışır mekanlar gereklidir. Halülrahman ve Dergah projesine başladık. Eyyüp peygamber ve Eyyüpnebi makamları külliye ve İslam bahçesi ile Halülrahman- Eyyüp peygamber Turizm yolu proje aşamasında.

DERELER ŞEHRE SERİNLİK VERECEK

Mağaralar şehriyiz; Kızılkoyun ve Kale mağaraları restore edildi. Topdağı Mahallesi ve çevresindeki mağaraların turizme açılması gerekir. Tabiat varlıkları korumamız gerekir. Yüzyıllık Paşabağı Mahallesi’ndeki BAHÇELER doğal varlıkları tarımsal sit alanına teklif edildi. Kaplıcalar önemlidir. Karaali kaplıcaları ve sera üretim merkezlerinin merkezi jeotermal sistemden faydalanması için proje hazırladık. GAP vadisi projesine başladık. Akpınar ve Karakoyun derelerine proje hazırlayarak izin aşamasına geldik. Dereler şehre serinlik verecek.

SALMA SULAMA SİSTEMİNDEN DAMLAMA- YAĞMURLAMA SİSTEMİNE DÖNÜLMELİ

Tektek Milli Parkı şehrimiz için çok önemlidir. Milli park fıstık ve buttum ağaçlarıyla kaplanmalı ve doğa yürüyüş alanı ilan edilmeli. Karacadağ kayak merkezinde rehabilite etüt işlemi bitti,kış sporları ve yayla turizmi için kamp merkezi proje çalışmalarına başladık. Karacadağ yayla turizmi geliştirilmeli, zengin florası sebebiyle hayvancılık PROJELERİ için uygun mekanlar oluşturulmalı. Harran sur içi kazılarını destekliyoruz. Şehir kentsel tasarım projesini hazırlıyoruz. Yapacağımız Harran bilim okulu ve Ulucami. Restorasyonu ile Harran şehri bilim ve irfan merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz.İslam tarihi,mimarisi,ticareti,eğitimine ışık olmalı.

TARIM ÜNİVERSİTESİ KURULMALI

Harran toprakları korunmalı, salma sulama sisteminden damlama- yağmurlama sistemine dönmesi zorunlu hale getirilmelidir. Akçakale pamuğu tescilli hale getirilerek, Geliştirdiğimiz fidanlıkta tarım araştırma merkezi ile  Tarım Üniversitesi kurulmalıdır. Suruç ovasında sebzecilik teşvik edilmeli, Gıda OSB bağlantılı marka geliştirilmelidir. Karaköprü Gölpınar Ormanı Şehir Kamp merkezi haline getirilmelidir. Şehir Ormanının projesini hazırlıyoruz. Birecik fıstığı markalaştırılmalı, Fıstığa dayalı Gıda OSB Kurumu hızlanmalı.

HALFETİ’Yİ SU SPORLARIYLA DÜNYAYA TANITMALIYIZ

Birecik Fırat kıyısı; balık üretim alanı ilanıyla balıkçılık teşvik edilmelidir. Halfetide tarımsal üretim olarak lavanta Ekim’ine geçilmeli, bu ürünün ekimi devletçe desteklenmelidir. Bozova Çatak ve diğer kıyı bölgelerinde tarıma uygun olmayan alanlarda yazlık Turizm alanları planlama çalışmaları başlatmalıyız. Halfeti ve Siverek kanyonları turizme açılmalı, Su sporları ile Dünyaya tanıtmalıyız. Karaköprü Karababa tepesi yamaç paraşüt merkezi olması için proje çalışmalarını başlattık. Bölge paraşüt merkezi potansiyeline sahibiz. Karacadağ bazaltı ocaklarda işletilmeli ve bazalt taş üretiminde bölgede merkez haline gelmeliyiz. Dış cephe mimari malzemesini Şanlıurfa taşına dönüştürmeliyiz. Nahit taş ocağı işletmelerini artırmalıyız. İşsizliği önlemek ve piyasaya vasıflı işgücünü yetiştirmek için Akredite edilmiş meslek edinme Lisesi,yüksek okulunu açmalıyız. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayisini geliştirmek için Şanlıurfa Yatırım Danışmanlık ARG merkezini kurmalıyız. Haliliye Kabahaydar Vadisi Meyvecilik alanı ilan edilmeli ve bölgeye uygun meyvecilik faaliyeti teşvik edilmeli.

ŞANLIURFA YENİLENİLEBİLİR ENERJİ MERKEZİ HALİNE GELİYOR

Bozova Hacılar, Deliler, ve etraftaki mahallerinde rezerv alanı olarak görülen taşları peyzaj malzemesi olarak işlemeye başladık. Viranşehir ve Siverek OSB’leri Tarımsal gıda,hayvansal et ve et ürünleri üzerinde ihtisaslaşmalı. Başlatmış olduğumuz 39 adet GES merkeziyle, Şanlıurfa yenilenilebilir enerji merkezi haline geliyor. Ceylanpınar TiGEM arazileri ihtiyaç sahiplerine tahsis edilmeli, bu bölge Uygulamalı Tarım İhtisas Bölgesi haline getirilmelidir.

 VERİMLİ MERALAR KORUNMALI

Siverek ilçesinde küçük ve büyük baş Hayvancılık teşvik edilmeli, verimli meralar korunmalıdır. Sonucunda bu değerlerin yanında; Şanlıurfa; isotunu, durum buğdayını, tereyağını,peynirini, fıstığını,pirincini, kırmızı mercimeğini işlemeli,paketlemeli,markalaştırmalı,uluslararası bir pazar ağı kurarak iç ve dış piyasaya katma değeri yüksek mamüller olarak satmalıdır.

TURİZM TANITIM AJANSI KURULMALI

Şanlıurfa Merkez, Göbeklitepe, Harran, Halfeti, tanıtım Ajansı kurulmalıdır. Tüm bu değerler için inanarak ve severek çalışmamız gerekir. Şehrimizin ekonomisi bu KAYNAKLARI işletmekle gelişir.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan