Anasayfa / TÜM HABERLER / SİYASET / Ak Parti’de Zeynel Abidin Beyazgül ile yola devam

Ak Parti’de Zeynel Abidin Beyazgül ile yola devam

(Ş.URFA-RHA) – Önümüzdeki süreçte yapılacak kongrede Şanlıurfa Ak Parti İl Başkanlığı için kimin aday olacağı merak konusu olurken, Genel Merkez’den beklenen soruya cevap geldi. Ak Parti Genel Merkezi Zeynel Abidin Beyazgül ile yola devam kararı aldı.

Ak Parti il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek olan kongreye tek başına girecek.

ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL İLE YOLA DEVAM KARARI URFALILARI SEVİNDİRDİ

Yaşanan bu flaş gelişme Şanlıurfalılar tarafından sevinçle karşılandı. AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, tekrardan görevinin başında. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl Başkanı olarak Zeynel Abidin Beyazgül ismini onayladığı öğrenildi. Beyazgül’ün tekrardan görevinde kalacağı geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansımıştı. Beyazgül’ün tekrardan görevinde kalması Şanlıurfalılar tarafından sevinçle karşılandı.

Zeynel Abidin Beyazgül ile yola devam kararı alınmasında birden çok neden etkili oldu. Bunlardan şüphesiz 17-25 Aralık’tan FETÖ’cülere kesin cephe almış olması, liyakatı ve parti de ihalecileri prim bırakmaması.

FETÖCÜ’LERE GEÇİT VERMEDİ…

Geçen yıl 15 Temmuz günü yaşanan hain darbe girişiminden sonra tüm yurtta FETÖ’cülerin tasfiye edilmesi için hummalı bir çalışma başladı. Şanlıurfa’da bu çalışmaların başında Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül vardı. Zeynel Abidin Beyazgül FETÖ’cülere karşı yürüttüğü çalışmalar ve onlara karşı duruşuyla sadece partinin değil tüm Şanlıurfalıların sevgisini ve takdirini kazandı.

ERDOĞAN KRİTERLERİ BELİRLEMİŞTİ

AK Parti’de 4 Temmuz’da delege seçimleriyle başlayan kongre süreci hızlandı. Bu çerçevede önsözünü AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazdığı 6. Olağan Kongre Rehberi tüm teşkilatlara gönderildi. Kongrelerle ilgili yapılacak çalışmaların en ufak ayrıntısına kadar yazıldığı rehberin detaylarında teşkilat yöneticilerinin hangi kriterlere göre belirleneceği tek tek sıralandı. Bu kriterlerin ilkinde il ve ilçe yönetimlerinin yüzde 30’u kadın, yüzde 30’u gençlerden oluşacağı yazıyor. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarıyla iştiraklerinde çalışanlardan parti yönetimine üye seçilmeyecek. Yine kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisi bulunanlar yönetimlerde görev almayacak.

PARTİDE KİMLER OLMAYACAK?

AK Parti, ihale, şaibe ve rantçılardan kurtulmak istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işi sıkı tutuyor. Yeni oluşacak teşkilatlarda FETÖ sızmalarının, ihalecilerin, dost, akraba ilişkilerinin önüne geçilecek.  Pantolon paçasından, dost, akraba delegesi ile akbaba gibi AK Parti’nin sırtına binip bir yere gelenler, küçük bir dükkanda ticaret yapıp, AK Parti sayesinde plaza yapanlar, yönetimlere girip, devlet ihalelerini üç şirket arasında döndüren müteahhitler,  şirketlerde gizli ortaklığı bulunan,devlet ihaleleri alanlar; burnundan kıl aldırmayan, belediyenin tüm mermerlerini veren, parti belediyesi yerine aile belediye gibi davrananlar, dldıkları şaibeli ihalelerle şimşekleri üzerlerine çekenler, ihale almak için kılıktan kılığa girenlerin hiçbiri parti de olmayacak ve pasifize edilecek. Öte yandan pasifize işlemi resmiyete dökülmese de partiye yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre birçoğunun tasfiye işlemi başladı.

BEYAZGÜL VATANDAŞ İLE PARTİ ARASINDA KÖPRÜ OLDU

Zeynel Abidin Beyazgül ile yola tekrarda devam kararı alınmasında şüphesiz en önemli etkenlerin başında Ankara Ak Parti Genel Merkezi ile Şanlıurfa’daki vatandaşlar arasında köprü kurması oldu. DEDAŞ olaylarındani destekleme hibelerine kadar her olayla yakından ilgilenen Zeynel Abidin Beyazgül aylık olarak tuttuğu raporla Ak Parti Genel Merkezi’ni de doğru bilgilendirdi. Beyazgül’ün bu tavrı parti tarafından olumlu karşılanmış, Şanlıurfa’da yaşanan her olay kısa süre içinde Ankara’ya ulaşmıştı.

16 NİSAN’DAKİ BAŞARISI…

Yine Zeynel Abidin Beyazgül tekrardan adaylığının onaylanması için onlarca sebep varken, bir diğer neden de tarihi 16 Nisan referandumundaki başarısı…Öyle ki ilçe teşkilatları ile koordineli çalışmaları sayesinde Harran 16 Nisan’da kırılması güç bir rekora imza atarak Türkiye’de birinci oldu. Kent milletvekilleri ile de uyumlu bir şekilde hareket eden Beyazgül Şanlıurfa’dan “hayır” oyu çıkmasının da önüne geçmiş oldu.

KENTİN SORUNLARINA KAYITSIZ KALMADI

İl Başkanı olmasına karşın Büyükşehir Belediye Başkanı edasıyla çalışan Zeynel Abidin Beyazgül kentte yaşanan hiçbir soruna da kayıtsız kalmadı. Bir süre önce cereyan eden DEDAŞ problemi, çiftçilerin desteklemelerine kadar her sorunun üstünde titizlikle duran Beyazgül, sorunların çözümü noktasında da elinden gelenin fazlasını yaptı.

4 İLÇE BAŞKANI DA BELLİ OLDU

Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Suruç, Hilvan, Halfeti ve Birecik ilçe başkanlıklarına atanan kişilerinin isimlerini açıkladı. Şanlıurfa’da Ak Parti ilçe başkanlarının bazıları belli oldu.Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, sosyal medya hesabı tweetter üzerinden,”Suruç İlçe Başkanımız Naif Bülbül, Hilvan İlçe Başkanımız Mustafa  Cıdır, Halfeti ilçe Başkanımız Canan Onur Seyyar, Birecik İlçe Başkanımız Mehmet Özbakan olmuştur hayırlı uğurlu olsun.” paylaşımda bulundu.

(Ahmet CAN-Murat DOĞAN-Analiz Haber)

Advert

İlginizi Çekebilir

İl Başkanı Kırıkçı: Bunun dışındaki hiç bir iddia gerçeği yansıtmıyor

(RHA AJANS/RHA) – Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı,"MKYK üyemiz ve İl koordinatörümüz gözetiminde AK …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan