Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Eyyübiye Belediyesi’nden Handan Karataş’a ret

Eyyübiye Belediyesi’nden Handan Karataş’a ret

( ŞANLIURFA – RHA ) El Birliği Derneği Başkanı ve Eyyübiye Meclis üyesi Handan Karataş, bazı projeler üreterek devletin ve milletin parasını aldığı yönünde ciddi iddialar almış başını gidiyordu.

Edinilen bilgiye göre Karataş, El Birliği Derneği’nde değerlendirilmek üzere Eyyübiye Belediye Meclisi’nden bir projeye personel ve araç tahsis edilmesi için talepte bulundu, meclis üyeleri tarafından talep uygun bulunmayarak oy birliğiyle rededildi. Son dönemlerde Şanlıurfa’da dernek kurup proje sunarak devletin ve milletin parasını alanların sayısında ciddi artışlar var. Bu konu resmi kaynaklara yansımasa da kent genelinde bu iddialar yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Son olarak Şanlıurfa bu benzeri olayları Fethullahçı Terör Örgütü’nde görmüştü. Öyle ki 15 Temmuz’da kanlı bir darbe girişimine imza atan üniformalı hainler SODES projeleri ile milyonlarca vurgun yapmıştı. Yapılan bu vurgunlar ise 15 Temmuz’dan sonra yapılan başarılı operasyonlar sonrasında deşifre edilmişti.

TABELA DERNEĞİNDEN ÖTEYE GİDİLEMİYOR

Yaşanan bu dernek adı altında para alma olayı bazı kesimler tarafından göz ardı edilse de rakamlara bakıldığında yadsınamayacak kadar büyük olduğu da gözlerden kaçmıyor. Yine son zamanlarda bu derneklerin sayısında ciddi bir artış gözlenirken, son 2 yılda bu derneklerin aldıkları paralar ise dudak uçuklatacak cinsten… Proje avcıları ile ilgili yetkililer ne zaman harekete geçecek? Birçok kez siyasi güç ve torpille çalışmalar yapan dernekler, her dönemde çıkarlarını sürdürmeye devam ediyor. Bunun en son örneği de Elbirliği Derneği üzerinden yapılan projeler. PROJE VURGUNLUĞU KAMUOYUNUN GÜNDEMİNDE Projelerin içeriği, gerçek amacına ulaşıp ulaşmadığı, resmi beyandan öteye gidemediğine yönelik iddialar kamuoyunun gündeminde. Dernek tarafından ‘Birlikte Dirlik İçin Bir Olduk Projesi’, ‘Siyasette Bizde Varız Projesi’, Karadeniz illeri ile yapılan projeler belli başlıcaları. Ayrıca kentte birçok derneğin tabela derneğinden öteye gidemediği, projeler için kurulduğu hafızalarda yer edinmiş durumda.

BELEDİYE DURUMU ANLAYINCA GERİ ÇEVİRDİ

Derneğin yapılan projelerinde bir uyuşmazlık olduğunu anlayan Eyyübiye Belediyesi hemen duruma el attı. Elbirliği Derneği Başkanı ve Eyyübiye Meclis üyesi Handan Karataş, yeni bir proje ile Eyyübiye Belediyesi’ne başvurdu. Eyyübiye Belediyesi Meclisi’ne sunulan proje ise oy çokluğuyla geri çevrildi.

MECLİS ÜYELERİ, BEYAN ESASLI PROJELERİ ARTIK YUTMUYOR

“İstanbul’dan Şanlıurfa’ya Kitap İle Geleceği Adım Adım” adıyla Eyyübiye Belediyesi’ne sunulan proje meclisten tam not alamadı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan