Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Dekan Akan’dan ‘İnsan Mimari; Öğretmen’ konulu seminer

Dekan Akan’dan ‘İnsan Mimari; Öğretmen’ konulu seminer

( ŞANLIURFA – RHA) Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Akan, Hilvan ve Suruç ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin davetlisi olarak, ilçelerdeki lise öğretmenlerine “İnsan Mimarı: Öğretmen” konulu seminer verdi. Öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapan Akan; “Tebeşirinden kan damlatan ve devlete katil diyen öğretmen istemiyoruz” dedi.

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Akan,  Hilvan ve Suruç ilçelerinde “İnsan Mimarı: Öğretmen” konulu seminer verdi.  Öğretmen mesleğinin önemine vurgu yapan Akan,  Toplum nezdinde“Öğretmenlik mesleğinin rahat, mesai saatlerinin kısa, hafta sonları ve yaz boyunca tatili varmış gibi algılanmaktadır. Ancak,  öğretmenlik mesleğinin maddi-manevi çok zorlukları vardır” dedi.

“ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR”

Prof.Dr. Akan, ilçelerdeki seminerlerde “öğretmenlik kutsal bir meslektir ve Öğretme evrensel bir uğraştır,  iyi insan yetiştirme sanatıdır. Çocuğun gelişiminde öğretmenin etkisi çok büyüktür. Bir ülkenin geleceğini inşa eden, şekillendiren öğretmenlerdir. Asıl mesele öğretmen olabilmektir. Öğretmenlik, gönüllere taht kurma işidir.” Dedi.

Seminerlerinde “Öğretmenliğin manevi boyutuna” da değinen Prof.Akan; “Bütün devirlerin en çok sevilen, en etkili ve en başarılı eğitimcisi Hz. Muhammed’dir. Öğretmenlik peygamberlik mesleğidir. Peygamberimiz bir hadisinde “Ben insanlara muallim olarak gönderildim” demektedir. Nitekim Peygamber efendimiz “-Suffe Okulu” adı verilen bir okul açmış,  başlangıçta buradaki sahabîlere kendisi öğretmenlik yapmış, daha sonra yetiştirdiği öğrencilerden öğretmenler atamıştır. Cahiliye devrinde literatüründe “eğitim” olmayan bir toplumu eğitmiş ve bütün devirlerin en çok sevilen eğitimcisi: Hz. Peygamber olmuştur. İslamda “Sadakanın en üstünü ilim öğrenmek ve öğretmektir”.“Âlimlerin mürekkebi, şehitlerin kanından üstündür.” Hadisleri eğitimin İslam’daki önemini göstermektedir” ifadelerini kullandı.

“TEBEŞİRİNDEN KAN DAMLATAN VE DEVLETE KATİL DİYEN ÖĞRETMEN İSTEMİYORUZ”

Öğretmenlik mesleğinin fedakarlık isteyen ve kutsal bir meslek olduğunun altını çizen Prof.Dr. Akan, öğretmenlerin;  kendini geliştirmiş, topluma ve öğrencilere faydalı olması gerektiğini ifade ederek, “tebeşirinden kan damlatan ve devlete katil diyen öğretmen istemiyoruz” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan