Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Şanlıurfa’da enerji alternatifleri aranıyor

Şanlıurfa’da enerji alternatifleri aranıyor

( ŞANLIURFA – RHA ) GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından “Enerji Bitkileri ve Sorgum Çalıştayı” düzenlendi. GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü  İbrahim Halil Çetiner,”Çalıştayla birlikte enerji bitkilerinin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ortaya çıkan sonuçlar tartışılacak.”dedi.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Genel Müdürlüğü’nde ( GAPTEAM) düzenlenen çalıştaya GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü  İbrahim Halil Çetiner,Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Ökten ve çok sayıda paydaş katıldı. Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve diğer kurumlar tarafından güneş enerjisinin değerlendirilmesi noktasında çalışmalar başlatıldı.Bununla birlikte güneşin yanında su, fosil yakıtları ve birçok hammaddeyi Şanlıurfa içerisinde barındırıyor. GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü, güneş ile önemli çalışmalar yürütürken bunun yanında da fosil yakıtları ile ilgili önemli bir projenin sonuna geldi.

ENERJİ BİTKİLERİNİN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü  İbrahim Halil Çetiner, “Bugün çalıştayını yapmakta olduğumuz proje bir TÜBİTAK projesi. Enerji bitkileri üzerine olan bir çalışma geleceğin konusu enerji. Ülkemizde fosil yakıtların az olduğu ve dünyada da fosil yakıtlarının tükenmekte olduğunu da hesaba katarsak enerji bitkilerinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Alternatif enerjiler yenilebilir enerjilerde enstitümüz son 5 yıldır  Türkiye’de ve dünyada ses getiren çalışmalar yapıyordu, böyle bir çalışmanın içerisinde olmak güzel. Şimdi artık bu çalışmanın sonuna geldik bugünkü çalıştay ile bulunan sonuçlar tartışılacak.”dedi. Çalıştay, 2 oturumun ardından sona erecek.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan