Anasayfa / TÜM HABERLER / 5 bin kişiye aşure ikram ettiler

5 bin kişiye aşure ikram ettiler

( ŞANLIURFA – RHA) Muharrem Ayı kapsamında Şanlıurfa Valiliği’ne bağlı ŞURKAV tarafından 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.

 Aşure günü nedeniyle Şanlıurfa’da asırlardır yaşatılan aşure geleneğini devam ettirmek adına Şanlıurfa Kültür Eğitim ve Araştırma Vakfı vatandaşlara aşure ikram etti.

Sarayönü caddesindeki ŞURKAV hizmet binası önünde gerçekleşen aşure etkinliğine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, ŞURKAV Genel Sekreter Şükrü Üzümcü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aşure almak için vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu.

Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:”ŞURKAV olarak biz de yöresel ev yemeklerinin tanıtılması, yaşatılması, halkımıza duyurulması kursiyerlerimiz inde desteği ile bir proje gerçekleştirdik. Yaklaşık 6 aydır devam eden proje kapsamında Urfa yemeklerini yapan kursiyerler bunları tanıtma adına başarı ile kurslarını tamamlayacaklar. Kursiyerlerimizin yapmış oldukları yemekleri burada göstermek, hem de Muharrem Ayı münasebeti ile burada ŞURKAV adına bir aşure programı düzenledik. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa’nın tarihinde olan mutfak zenginliğini ŞURKAV’ımız çok güzel yaşatıyor. 320 çeşit yemeği çalışmak münasebeti ile kurs açmış. Kursta yetişen kursiyerler çok güzel bir sunumla tanıtıyorlar.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan