Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Kentte Nihat Çiftçi’ye tepkiler dinmiyor!

Kentte Nihat Çiftçi’ye tepkiler dinmiyor!

(Ş.URFA-RUHA AJANS) – Önceki gün Kapaklı Pasaj önünde istifaya davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye bir tepki de Haşimiye Meydanı’nda bulunan İsotçular Pazarı’ndaki esnaftan geldi.

 Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Cumhuriyet Tesisleri’nde basınlar yaptığı toplantı da kendisine yönelik algı operasyonu yapıldığını söylemişti. Ancak bugün İsotçular Pazarı’nda esnafın tepkisi haklı cinstendi. Öyle ki esnaflar Nihat Çiftçi’nin belediye binasından belediye başkanlığını yaptığını ve esnafın sorunları ile ilgilenmediğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıtaların kaldırım işgali hakkında kendilerine uyarıda bulunulduğunu ifade eden İsot Pazarı esnafı, bu uygulamaya uymaya başladı. Kaldırım işgali ile ilgili sıkıntılar bir yanadursun, esnaf Çiftçi’nin kendiler ile ilgilenmediğini ve sadece belediye binasından başkanlık yaptığını ifade ettiler.

KELLEOĞLU: BÜYÜKŞEHİR OLMAKLA FAYDA SAĞLAMADI, EKSİKLİKLER DAHA FAZLA OLDU

İsot Pazarı’nda toplanan kalabalık adına konuşan, Ahmet Kelleoğlu, Şanlıurfa’nın Büyükşehir statüsüne geçmesiyle beraber kendilerine ve vatandaşlar bir avantaj sağlamadığını ifade etti. Kelleoğlu, “Biz burada çektiğimiz çileyi hiçbir yerde çekmiyoruz. Belediyecilik 1 metre geri çık demek değildir. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi buraya defalarca davet ettiğimize rağmen gelmedi. Büyükşehir olmakla fayda sağlamadı, eksiklikler daha fazla oldu. Hiçbir belediye başkanı esnafın durumunu sormadı. Belediye çalışanlarını göndermekle sorun çözülmüyor. Onlarla burada tartışmak zorunda kalıyoruz. Bir talebi varsa gelsin söylesin. Bizim sorunumuz Nihat Çiftçi iledir. Gerekirse biz dükkanları kapatırız, kimse de bize açtıramaz. Belediye başkanlığı sadece koltukta oturmak değildir. esnafın sorunlarını dinlemiyorsa görevi bıraksın. Burası tarihi bir çarşıdır. Buraya da önem verilmiyorsa daha ne yapacak!” dedi.

 DEMİRTAŞ: İŞ GÜÇ ZATEN YOK, BUNUN ÜZERİNE BELEDİYE DE BİZİ SIKIYOR

Cevdet Demirtaş,esnaf olarak Büyükşehir Belediyesi’ne tepkili olduklarını ifade ederek şöyle dedi:

“Haşimiye esnafı olarak Büyükşehir Belediyesine tepkiliyiz. İş güç zaten yok, bunun üzerine belediye de bizi sıkıyor. Belediyenin yetkilileri kendisi gelsin, ne istiyorlarsa talep etsinler.”

KARAKURT: İŞGAL PARASI ALIYORLARSA BİZ DE VERİRİZ

Ahmet Karakurt, işgal parası vermeye hazır olduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Gerekirse dükkanlarımızı da kapatırız. Biz daha önce de bu konuyu zabıtaya bildirdik. Ancak hiçbir yetkili buraya gelmiyor. Bizi zabıtalarla muhatap ediyorlar. Bu yasaklardan bıktık. Her yıl tezgah değiştiriyoruz. Zabıtaların da suçu yok, onlar da emir alıyorlar. Biz burada ne yapacağımızı şaşırdık. Belediye başkanı gelmiyorsa biz gideriz. Madem düzenleme yapıyorlar, bu alanda neden çadır açmışlar? İşgal parası alıyorlarsa biz de veririz.”

Dünde Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye protesto yapılmış ve istifaya çağrılmıştı. İşte o görüntü:

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan