Anasayfa / TÜM HABERLER / Şanlıurfa’da 6 Yıllık Husumet Barışla Sonuçlandı (VİDEOLU)

Şanlıurfa’da 6 Yıllık Husumet Barışla Sonuçlandı (VİDEOLU)

ŞANLIURFA-(RUHA AJANS)-Şanlıurfa merkez Haliliye ilçesinde iki aile arasındaki 6 yıllık husumet, verilen barış yemeğiyle sona erdirildi.

Şanlıurfa’nın en köklü ve geniş ailelerinde Düger aşiretine mensup Ateş ve Dönmez aileleri barış yemeğinde bir araya geldi. Düğer aşiretine mensup Dönmez ve Ateş aileleri arasında 2011 yılı Nisan ayında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada iki kişi ölmüş 1 kişi de yaralanmıştı.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Kalecik Köyünde verilen yemeğe katılan bölgenin ileri gelen bazı kanaat önderleri, din adamları ve Düğer aşiretinin bazı büyüklerinin çabaları sonucu barışma kararı alan taraflar arasındaki barış yemeğine 10 bin kişinin yanı sıra Ak Pati Şanlıurfa eski Milletvekili Seydi Eyüpoğlu,Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar,HDP Mardin eski Belediye Başkanı Ahmet Türk,HDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan,Dilek
Öcalan,Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol,bazı işadamları, STK temsilcileri, Bölgenin önde gelen bazı Kanaat önderleri ve din adamlarının katılımıyla düzenlenen barış yemeğiyle son buldu.

Aralarında husumet bulunan Dönmez ve Ateş aileleri barış yemeğine katılan hazirun karşısında kucaklaşarak husumeti sonlandırdı.
VİDEO:1

VİDEO:2

VİDEO:3

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan