Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Başhekim Günak’tan , Olay  görüntülere Açıklama geldi…

Başhekim Günak’tan , Olay  görüntülere Açıklama geldi…

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa  Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle ilgili sosyal medyada yayınlanıp büyük tepki çeken görüntülerle ilgili, hastane başhekiminden açıklama geldi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Şanlıurfa’da Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli bir güvenlikçi ile hasta yakını arasında tartışma yaşanmıştı.Urfa Çağdaş.com muhabirine konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Faruk Günak, bu tür olayları tasvip etmediklerini, söz konusu güvenlik görevlisi ile ilgili kurum olarak soruşturma başlattıklarını söyledi.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Faruk Günak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Hastanemizde 2 bine yakın çalışanımız var. Günlük yaklaşık 10 bin hasta geliyor. Her hastayla birlikte ortalama 2 yakını geliyor. Böyle olunca bu sayı yaklaşık 30 bini buluyor. Ortalama 80-100 arası doğum ve ameliyat yapılıyor. Her branş var. Ama genelde kadın doğum olarak hizmet veriyoruz. Yüzde 90 tam teşekküllü hizmet veriyoruz. Söz konusu olayla ilgili büyük üzüntü duyduk. Hastanemize teşekkür etmek için de gelen oluyor, şikâyet için de gelen oluyor. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerdeki tatsız olay bizi üzdü. Biz orda eksikliği kendimizde buluyoruz. Güvenlik görevlisi de bizim çalışanımızdır nihayetinde. Yan tarafta yatak var aslında. Ama hastayı getiren adam, onu yanlış tarafa bırakmış. Bunu kendisine söyleyince de, tartışmaya girmiş. Aslında tartışmaya gerek yok. Serviste fazlasıyla çarşafımız var. Güvenlik görevlisinin, hasta yakınına, ‘Kardeşim 2 dakikada çarşafı halledip geliyorum’ demesi lazımdı. Ama işi inada bindirip, laf dalaşına girmiş. Bu yanlıştır. Bununla ilgili gerekli işlemler başlatıldı. Güvenlik görevlisinin hatası, bizim hatamızdır. Kabul ediyoruz. Zaman zaman kendilerine de söylüyoruz. Buraya gelen insanın hastası var. İnşallah böyle bir tatsızlık bir daha yaşanmaz. Biz çok emek veriyoruz. Böyle bir şeyle gündeme gelmek bizi üzdü. Bir daha böyle bir şeye müsaade etmeyiz. Önemli olan bundan ders çıkarmaktır. Hata insana mahsustur. Bu hatadan ders çıkaracağız. Hastane, 2 milyon insanın ortak malıdır. Bu hastane hepimizindir. Halktan hastanemizi sahiplenmesini istiyoruz.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan