Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / HRÜ, Ortopedi ve Travmatoloji kliniği İlklere İmza Atıyor
??????????????????????????????????????????????????????????

HRÜ, Ortopedi ve Travmatoloji kliniği İlklere İmza Atıyor

ŞANLIURFA-(RUHA HABER AJANSI)-Ortopedi ve Travmatoloji tüm tanı ve tedavi yaklaşımları Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümü Kliniği hastane bünyesinde Öğretim üye ve görevlileri başta olmak üzere,1 Profesör, 1 Doçent, 3 Yardımcı Doçent, 1 Uzman ve 6 Araştırma görevlisi kadrosu ile modern teknolojik cihaz ve sistemlerle 5 tanesi özel oda olmak üzere toplamda 35 yatak ile Şanlıurflılara ve bölge insanına hizmet vermektedir.

REKTÖR TAŞALTIN VE HASTANE YÖNETİMİ BÜYÜK EMEKLER SARF ETTİ

Harran Üniversitesi ıp Fakültesi 25 yıldır özlemle beklenen yeni hastanenin tamamlanmasında büyük emekleri olan başta Rektör Prof. Dr. Ramazan TAŞALTIN, üniversitenin üst yönetimi ve hastane yönetiminin de üstün gayretleri ile Ortopedi kliniğimiz her gün ameliyat hizmetlerini kesintisiz sürdürüyor.

Ortopedi ve Travmotoloji Bölümünde Yapılan Tanı Tetkik ve Tedavi İşlemleri :

Ortopedi ve Travmatoloji kliniği olarak Acil Travmalar olarak bilinen tüm kırıklarda, başta diz, kalça ve omuz olmak üzere tüm eklem artroplastilerinin (protezlerinin) uygulanmasında, halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen diz, omuz, ayak bileği, dirsek ve el bileği artroskopilerinde, bölgemizde oldukça sık görülen ve çocukları ilgilendiren kalça çıkığı, çarpık ayak deformiteleri, topallama, serebral palsi ve çocuk felci geçirmiş hastalarımızın ameliyatlarında, kemik iliği ödemi ve kemik nekrozlarının cerrahisinde, ortopedik onkoloji alanında, uzatma ameliyatlarında, omurga kırıkları ve eğriliklerinin cerrahisinde ve tendon kesileri ile tendon transferleri gibi alanlarda ameliyat hizmetlerini sunmaktadır. Hastaların ameliyatlardan daha fazla fayda görebilmelerinin sağlanması için klinik ve laboratuar açısından ön değerlendirmeleri yapılmakta ve gerekli görülen hastalar tüm doktorların katıldığı konseyde tartışılarak ortak karar alınmaktadır. Güncel bilgi birikimi ve teknolojik imkanları kullanarak hastalara en iyi hizmeti sunmaya çalışan Harran Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji kliniği bölgemizde ve ülkemizde bilimsel açıdan da bir çok ilke imza atmaktadır.

ESWT cihazı Şanlıurfa’da sadece Harran Üniversitesi’nde var

Poliklinik hizmeti sunulan alanda alçı, atel ya da pansuman hizmetleri için özel olarak düzenlenmiş bir oda ile yine küçük cerrahi müdahale ve ESWT uygulamaları için lokal ameliyat odası şeklinde düzenlenen, kalite standartlarına uygun bir ayrı oda daha bulunmaktadır. Bu yıl yeni alınan ESWT cihazımız şu an için Şanlıurfa’da kamu hastanelerinde bulunan tek cihazdır. Özellikle topuk dikeni, plantar fasit, tenisçi dirseği, patellar tendinit ve omuz tendon sorunlarında kullanılan bu cihaz taş kırma cihazına benzer bir şekilde ses dalgaları ile çalışmakta herhangi bir radyasyon tehlikesi içermemekte ve hafta içi her gün hastaların tedavisini sağlamak için hizmet vermektedir.

ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ KLİNİĞİ’NDEN REKTÖR VE HASTANE YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR

”Bizlere her türlü desteği sunan başta sayın rektörümüz Prof. Dr. Ramazan TAŞALTIN olmak üzere üniversitemizin üst yönetimi ve hastane yönetimimize şükranlarımızı sunarız. Özellikle yeni hastaneye taşınma ile birlikte alınan cerrahi setler ve son teknoloji cihazlar hastalarımıza daha iyi hizmet sunabilme imkânı sağlamıştır. Yirmi dört saat kesintisiz hizmet sunan acil hizmetlerimiz alınan bu yeni set ve cihazlarla aksatılmadan sürdürülebilmekte eğer gerekli olursa aynı anda birden fazla hastaya ortopedik cerrahi müdahale yapabilme imkânı sunmaktadır. Bilindiği gibi Üniversite hastanemiz sadece Şanlıurfa için değil bölgemiz için de önemli bir sağlık merkezidir. Bu bilinçle Ortopedi ve Travmatoloji kliniği olarak sürekli günceli takip etmekte ve alt yapısını ona göre hazırlamakta.
Poliklinik hizmetleri hafta içi her gün aktif iki poliklinik şeklinde sunulmaktadır. Öğretim üyelerimizin çalışma odalarının da klinik içerisinde bulunmasından dolayı her gün ön değerlendirme ve tetkikleri tamamlanan hastalara bizzat akademik hocaların da değerlendirmeleri sonucunda tedavi edilmektedir.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan