Anasayfa / TÜM HABERLER / Akabe TOKİ Anadolu Lisesi’nde seçim heyecanı

Akabe TOKİ Anadolu Lisesi’nde seçim heyecanı

ŞANLIURFA-(RUHA HABER AJANSI)-ŞANLIURFA’nın Eyyubiye ilçesinde, Akabe TOKİ Anadolu Lisesi’nde öğrenci meclis başkanlığı seçimi heyecanı yaşandı. Seçim süreci sonunda 3 adayın yarıştığı başkanlık seçimini adaylar seçilebilmek için birer konuşma yaparak vattlerini sıraladılar.

Akabe TOKİ Anadolu Lisesi Demokrasi eğitimi ve okul meclisleri yönergesi kapsamında 2017-2018 eğitim-öğretim sezonu okul öğrenci meclis başkanlığı seçimi bu yıl da tatlı bir rekabete dönüştü. Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi çalışması kapsamında, Okul Müdürü Sadık Kurt tüm öğrencileri bahçede toplayarak adaylara demokratik bir seçim için kendilerini tanıtma ve vaatlerini anlatma adına birer konuşma vererek Seçim sürecinde aday olan öğrenciler başarılı bir propaganda süreci gerçekleştirdi. Coşkuyla geçen tanıtım konuşmalarının ardından okul Meclis başkanı adaylarından;12-D sınıfı öğrencilerinden Mustafa Gürhan,12-F sınıfı öğrencilerinden Ramazan Dağlı,11-E sınıfı öğrencilerinden Berfin Kaya ve 11-F sınıfı öğrencilerinden Hasan İhmal birer konuşma yaparak,okul başkanlık seçiminde adayları tanıma fırsatı buldular.

Okul Müdürü Sadık Kurt yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi kapsamında yapılan bu seçimlerin amacının; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, seçme- seçilme kültürü, katılımcı olma, iletişim kurabilme becerilerinin kazandırılması olduğunu belirtti. Şimdiden Seçilecek öğrencimizi tebrik ediyorum, okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan