Anasayfa / TÜM HABERLER / GAP Havalimanında Yangın Tatbikatı

GAP Havalimanında Yangın Tatbikatı

             ŞANLIURFA Gap Havalimanınızda  kullanım dışı olan 2 adet yakıt tankını birleştirerek, UÇAK maketi haline getirilen uçak maketinin  bulunduğu alanda, Acil durum planına istinaden yapılması gereken  yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Senaryo gereği, THY ‘ne ait 2627 sefer sayılı A 321 Tipi yolcu uçağı 25.10.2017 tarihinde saat 11.00’de 22 pistine inişi sırasında pistten çıkarak kaza kırım geçirmesi üzerine hava trafik ünitesi tarafınca ARFF birimine alarm verilir, olaya  arff birimleri ilk müdahaleyi yaparken, havalimanı otoriteside kazakırım olayını;

Havalimanı Mülki İdare Amirine,DHMİ Genel Müdürlüğüne,Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne,Acil  Yardımlaşma protokolü yapılan kurumlar ile Emniyet ve Güvenlik birimlerine haber verir. Olay yerine, acil yardım yardımlaşma protokolü yapılan kurumlar ve sağlık ekipleri sevk edilerek yangın söndürülür, yaralılar hastaneye sevk edildi.

Tatbikattan sonra havalimanı Mülki İdare Amiri Ufuk AKIL ; bu tür olaylarda havalimanı çalışanlarının olası kaza kırım olaylarına her daim hazırlıklı olmaları açısından bu tatbikatların periyodik olarak yapılmasının çok önemli olduğunu dile getirdi,

DHMİ GAP Havalimanı Müdürü Münir ULUDAĞ da, muhtemel  bir kaza kırım olayında ARFF ekiplerinin  olaya 120-180 saniyede müdahale edilmesi gerekirken, Havalimanımız arff ekiplerinin  olaya 90 saniye içerisinde müdahalede bulunduğunu, tatbikatta 200 lt motorin ile 100 lt  benzinin kullanıldığını, açıkladı.

            Bu tür tatbikatlar, kendimiz geliştirmemizi, olası kaza kırımlarda nasıl hareket etmemiz gerektiğini ve kendimizi test etmemizi, ,yapılan yanlışlıklardan ders almamızı,yaşanan aksaklıkların giderilmesini sağlıyor, dedi.

            Tatbikat sonrasında katılımcılara Şeref salonunda kokteyl verildi, akabinde ise katılımcılara çiğköfte ile katmer tatlısı ikram edildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan