Anasayfa / TÜM HABERLER / Şehit Güvenlik Korucusu Toprağa Verildi

Şehit Güvenlik Korucusu Toprağa Verildi

 

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu üzerinde geçirdikleri trafik kazasında yaralan Güvenlik Korucusu Bilal Yeşil’i hastanede ziyaret ettikten sonra aynı kazada şehit olan Güvenlik Korucusu Mehmet Müjde’nin Asri Mezarlık şehitliğinde düzenlenen cenaze törenine katıldı.
Vali Erin, yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin istiklali ve istikbalini, ay yıldızlı bayrağımızın en yükseklerde ilelebet dalgalanmasını temin etmek, milletimizin dünyadaki milletler içerisinde en şerefli, en onurlu bir noktada taşımanın büyük mücadelesini hep birlikte verdiğimizi biliyorsunuz. Millet olarak ortaya koyduğumuz bu büyük fedakarlığı en yüksek düzeyde yerine getiren Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şerefli mensuplarının, emniyet mensuplarımızın kahraman evlatlarının ve onların ayrılmaz bir parçası haline gelen, kırk yılı aşkın süredir asker ve polisimizle omuz omuza her türlü fedakarlığı ortaya koyan, ülkemizin aynı zamanda birlik ve beraberliğinin sarsılmaz timsali haline gelen güvenlik korucularının bir ferdini daha ebediyete uğurlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Görevini icra ederken, görevinin gereği olarak yardımcı olmak üzere müdahale ederken uğradıkları kaza sonucu Mehmet Müjde kardeşimizi ebediyete ve inşallah peygamberimizin komşusu olarak tabir edilen bir makama hep birlikte yolcu ediyoruz”
Benzer olayların bir daha tekrar etmemesini dileyen Vali Erin, asker ve polis binlerce şehidimiz olduğunu, canını hiçe sayarak feda eden kahraman evlatlarımız olduğunu belirterek, “Bu mücadele bulunduğumuz coğrafyada devam ediyor. İzzetimizi, şerefimizi, haysiyetimizi bugüne kadar çiğnetmedik. Esir yaşamaktansa varsın canım feda olsun diyen bir milletin evlatları olarak bundan sonra da şehitler vereceğimiz konusunda hazırlıklı olmamız gerekiyor. Büyük bir istiklal ve özgürlük mücadelesi veren milletin evlatları olarak, başımız dik yaşamaya devam edeceğiz. Bu uğurda bizler, bizim evlatlarımız ve bizim kardeşlerimiz canını feda etmekten geri durmayacak ama bu vatanın bir çakıl taşını paylaşmaya konu etmeyeceğimizi bu milletin birlik ve beraberliğine karşı plan kuranların bilmesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz” dedi.
Aynı kazada yaralanan Güvenlik Korucusu Bilal Yeşil’e geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Erin, şehadet mertebesine ulaşan Güvenlik Korucusu Mehmet Müjde’nin görevi uğruna şerefli bir şekilde canını verdiğini ifade ederek, “Geride bıraktığı 80 yaşındaki babasının bizim babamız, çocuklarının da bu devletin ve milletin çocuğu olduğunu kabul ederek hareket edeceğimizi, ailesini namerde muhtaç etmemek için elimizden gelen herşeyi yapacağımızı, devletin Şanlıurfa’daki temsilcisi olarak ifade etmek istiyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından cenaze namazı kılınan Şehit Mehmet Müjde’nin cenazesi, asri mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi. Törenden sonra Vali Erin, şehidin babasına Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.
Törene, 7 Kolordu Komutanı Tumgeneral Sinan Yayla, Jandarma Diyarbakır Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, AK Parti İl Başkanı Z. Abidin Beyazgül, kurum amirleri, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.
1978 Doğumlu Şehit Güvenlik Korucusu Mehmet Müjde evli ve 5 çoçuk babasıydı.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan