Anasayfa / TÜM HABERLER / Tanal:”Atatürk Anıtı Ne Zaman Konulacak”

Tanal:”Atatürk Anıtı Ne Zaman Konulacak”

Cumhuriyet Halk Partisi CHP İl Başkan Yardımcısı Neşe Tanal, 10 Kasım dolayısıyla yaptığı açıklamada, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi‘ye ’Atatürk anıtı ne zaman layık olduğu yere konulacak?‘ sorusunu yöneltti.

Tanal, yaptığı basın açıklamasında şu yorumu yaptı:

Her ulusun tarihinde kahramanlar yatar. Bizim tarihimizdeki kahramanların başında Mustafa Kemal Atatürk gelir Mustafa Kemal Atatürk,silah arkadaşları ve kahraman askerleri.Ülkemizi bu kahramanlar kurtardı ve Cumhuriyetimizi kurdular. Yurdumuzun kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 79 yıl önce aramızdan ayrıldı. Geleceğe ışık tutan fikirlerin, çağdaşlığın ve ölümsüz eserlerin sahibi Mustafa Kemal Atatürk, sadece ülkemizi değil bütün dünyayı derinden etkileyen ve tarihe yön veren büyük bir devlet adamıdır. Atatürk’ ü önce tanımalı ardından yurdumuz ve Türk ulusu için yaptıklarını anlamalı ve anlatmalıyız .

Türk ulusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde milli egemenlik ve demokrasiye kavuştu. Ömrü yettiğince bize kazandırdığı devrimlerle ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarmıştır.. Atatürk çok çalıştı ve yorularak aramızdan ayrıldı.  Bize bu güzel yurdu armağan eden Atatürk, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. 79 yıl önce Ata’mız aramızdan ayrıldı. Ancak en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayaktadır. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk eserleriyle, ilke ve devrimleriyle kalplerimizde yaşamaktadır. Cumhuriyet nesilleri olarak bizlere düşen en büyük görev, Ata’mızın mirasına sahip çıkmak ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmaktır .

Önderin aramızdan ayrılışının üzüntüsünü yaşadığımız bir gündeyiz Evet bugün 10 kasım Atamızın aramızdan ayrıldığı gündür.Ve ne acıdır ki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında olduğu gibi bugünde çelenk koyacağımız saygı duruşunda bulunacağımız bir Atatürk anıtı yok Ş.urfa’da…Olan Anıt da halen kendisine yer bulunmadığı için toz toprak içinde kalmaya devam ediyor.

Ve halen B.Şehir Bld.Başkanından ses yok konuyla ilgili.?

Böyle bir günde kendisine ve konuyla ilgili yetkilere tekrar seslenmek istiyorum:

Yurdumuzun kurtarıcısı Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderin Anıtını ne zaman laik olduğu ve hak ettiği  yere koyacaksınız?

Bu düşüncelerle Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne canlarını bu topraklar için feda eden; feda etmeye devam şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor; saygıyla eğiliyorum…

.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da silah kaçakçılığına geçit yok!

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla kentte silaj kaçakçılığına geçit vermiyor. 6136 SKM suçunun önlenmesine …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan